Caos en una residència espanyola infectada: 50 casos i un mort

38 ancians i nou treballadors del centre han quedat contagiats

Mans d'una persona gran
Una residència de Madrid acumula gairebé 50 positius per coronavirus | Catalunya Diari

El coronavirus ha tornat a entrar a les residències madrilenyes. Aquest dimecres, la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha notificat al Ministeri de Sanitat un nou brot de la Covid-19 en una residència d’ancians de San Martín de la Vega amb 47 casos positius, un dels quals ha mort.

A més, sis de les 47 persones que ha donat positiu es troben hospitalitzades amb quadres de pneumònia i deterioració per malalties prèvies. Dels 47 casos positius, 38 corresponen a residents i nou a professionals de la residència de persones grans.

A més, s'està realitzant un seguiment a 38 dels seus contactes. D’aquests, 24 són residents i 14 empleats, que fins avui mancava de casos previs de la Covid-19.

Es traslladaran els residents no contagiats a un altre centre

El brot es detecta arran de la realització de proves PCR a quatre residents que presentaven símptomes. L'estudi de la resta d'usuaris i treballadors ha identificat altres 43 casos positius, tots asimptomàtics. La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat manté oberta la recerca epidemiològica i es troba en aquests moments completant la identificació i presa de mostres dels contactes estrets que són externs a la residència.

A més, la Conselleria de Sanitat es manté en constant contacte amb la Conselleria de Polítiques Socials, i conjuntament estan realitzant diferents actuacions per al control del brot, atenció dels residents, familiars i treballadors.

Entre altres actuacions, per a evitar el risc de contagi i millorar l'atenció en la residència, s'està traslladant a residents sense infecció a altres centres sociosanitaris. Així mateix, es realitza seguiment dels pacients asimptomàtics que encara hi romanen.

Cinc nous rebrots a la regió de Madrid

Per altra banda, la Direcció General de Coordinació Sociosanitària està revisant el Pla de Contingència del Centre i les mesures de prevenció que s'han de mantenir amb els residents, tant en aquest centre com en la residència on es traslladen.

Aquest brot se suma als quatre nous a la regió, amb un total de 33 casos positius i 37 contactes en seguiment, cap dels quals ha requerit ingrés hospitalari.


Comentaris

envia el comentari