Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dues dones aplaudint des dels balcons de casa seva

El responsable de malalties infeccioses del Parc Taulí de Sabadell rebutja el confinament total

Assegura que aquesta mesura té greus efectes secundaris

Dues dones aplaudint des dels balcons de casa seva
Cervantes es mostra totalment en contra de l'aplicació d'un confinament total al país  | Unsplash | Manuel Peris Tirado

«El que dia que sapiguem del cert la mortalitat de pacients per altres malalties a causa del confinament total del març i abril ens quedarem parats. És possible que iguali la mortalitat per coronavirus». Són les paraules del responsable del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, qui és mostra totalment en contra de l'aplicació d'un confinament total al país a causa dels seus efectes secundaris.

El doctor Cervantes, en una entrevista a 'La Xarxa', creu que aquesta mesura no és «l'única solució total» i assenyala que el que cal fer és «aprendre a fer bé les coses perquè aquestes successives onades cada vegada siguin menys greus». De fet, indica que «aquest virus no ens el traurem de sobre en tres anys» i que la solució implica detectar millor i més aviat els casos positius per tal de fer els corresponents aïllaments i recomanar unes quarantenes raonables.

En tot cas, reconeix que tot això s'està millorant i que «això ens pot permetre que encara que el virus continuï no haguem de prendre la mesura del confinament total». També proposa com a mesura alternativa del confinament total aplicar confinaments parcials, temporals o perimetrals. «El que creguin les autoritats sanitàries però pensar que sinó ens tanquem tots no s'acabarà el coronavirus és un error immens», indica Manel Cervantes. 

El responsable del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell també creu que la pandèmia del coronavirus «s'acabarà quan toqui, quan la immunitat sigui suficient» i «quan els aïllaments de contactes es facin el primer dia, però no perquè ens quedem tancats tots a casa».

 

La necessitat de reforçar el personal sanitari

Manel Cervantes també ha explicat que els hospitals catalans tenen l'espai físic suficient per fer front a la pandèmia però que el problema està en el personal sanitari, que és insuficient. «El problema som els professionals, trobar professionals de reforç en aquests moments és molt difícil», assenyala. En aquest sentit, recorda que la Generalitat publicarà un decret de mesures excepcionals per incorporar estudiants del darrer curs d'infermeria i de medicina.

«Hem pogut fer moltes coses, però uns mesos no és suficient per readaptar unes plantilles que en els darrers 10 anys han quedat curtes», conclou Cervantes, fent una clara al·lusió a la retallada de la sanitat pública que s'ha realitzat.