Imatge de Pere Aragonès, president de Catalunya, fent la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Aquesta serà la resposta del Govern si el TSJC denega el toc de queda

«Amb tota la probabilitat» es presentarà un recurs, en cas que no funcioni restringiran «tot el possible» la interacció social

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha registrat la petició del Govern per autoritzar el toc de queda nocturn. Aquest dijous al migdia s'ha dut a terme aquest tràmit. Es preveu que la resolució estigui llesta durant aquest cap de setmana.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' ha avançat que en cas que el TSJC denegui el toc de queda presentaran «amb tota la probabilitat» un recurs.

A més, ha explicat: «Estem intensificant la justificació de la proposta i ens hem inspirat amb la proposta Valenciana». Aquesta és l'estratègia perquè avalin la mesura del toc de queda de les 1.00 hores a 6.00 hores del matí segons la incidència i població de cada municipi.

És a dir, la restricció de mobilitat nocturna en les 161 localitats de més de 5.000 habitants amb una incidència a partir de 400 casos per 100.000 persones. Tot i que hi ha pobles que no tenen aquestes característiques la norma els ha afectat per ser fronterers amb poblacions amb molts contagis.

Segons Vilagrà, la proposta té «molt de consens» entre els alcaldes dels consistoris catalans. A més, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha sumat: «Els sanitaris aplaudeixen la decisió del Govern d'aplicar el toc de queda».

En cas que es denegi la proposta la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, a TV3 ha afirmat que s'haurà de «restringir en tot el possible» la interacció social.

Ser curosos perquè el TSJC no denegi el toc de queda

Des del govern es busca que la suspensió de la petició no passi. «L'apliquem cada set dies per minimitzar el risc que no sigui ben vista des del punt de vista judicial i que nosaltres no ens sentim còmodes», ha declarat Craywinckel.

Respecte a això, el conseller  de Salut, Josep Maria Argimon, ha afegit: «El TSJC podria entendre que volem estendre una mesura contra la llibertat a tota la zona. Volem fer entendre que no».

Els casos segueixen augmentant i el govern ho vol frenar amb el toc de queda

Mentre s'està a l'espera de la resposta del TSJC, a Catalunya la taxa de contagi baixa sis dècimes i se situa en l'1,34. El risc de rebrot baixa vuit punts, fins als 1.330.
Tot i això, el Departament de Salut ha notificat 7.944 nous casos i declarat 70 ingressats més a planta per covid en les darreres 24 hores. A més, hi ha 18 crítics més a l'UCI.

En les darreres 24 hores s'han notificat set morts més i el total des de l'inici de la pandèmia es manté en 22.301. La incidència acumulada a 14 dies passa de 979,20 a 1.015,18, mentre que a set dies és de 606,41. El 19,30% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.