Un restaurador de Manresa farà una vaga de fam perquè l'ajuntament no li permet posar para-sols a la terrassa

José Antonio Sánchez, propietari del bar 'El Renacer', està fart del consistori i creu que les traves els estan «arruïnant»

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
L'Ajuntament de Manresa ha prohibit el bar 'El Renacer' posar para-sols a la terrassa. | Cedida

Un restaurador de Manresa té previst començar una vaga de fam aquest dimarts. El motiu són els impediments que, segons ell, li posa el consistori manresà a l'hora de reobrir el negoci que comparteix amb la seva dona. Es tracta del bar 'El Renacer', al carrer de Sant Cristòfol de la capital del Bages, un petit local amb aforament per a 21 persones a l'interior. A la terrassa exterior, ara mateix hi té tres taules, malgrat que ell n'hi volia posar sis. Per protegir els seus clients del sol, hi va instal·lar uns para-sols.

L'Ajuntament de Manresa li va comunicar que els havia de treure, perquè no tenia permís, o s'enfrontava a una multa de 300 euros. Fart de la situació i amb la sensació que les traves els estan «arruïnant», l'amo, José Antonio Sánchez, començarà una vaga de fam aquest dimarts a les 11:30 hores.

El restaurador manresà se sent «perseguit»

José Antonio Sánchez assegura que se sent «perseguit». En declaracions a l'ACN, el restaurador, amb 38 anys d'experiència al gremi, ha explicat que té bars a prop del seu que superen l'aforament permès a l'exterior i encabeixen a les terrasses més taules de les que poden. «Si et passeges per les terrasses ningú compleix, i jo que ho faig, que a més poso jardineres perquè es respecti la distància, me les fan treure», ha explicat.

Ell i la seva dona han pogut treballar durant tot el confinament elaborant menjars per a emportar, però ara, un cop se'ls deixa obrir l'establiment, demanen que no se'ls posin «més traves» a la recuperació econòmica que tant necessiten per poder tirar endavant. Segons Sánchez, adaptar-se a les mesures sanitàries no ha estat fàcil, «però ho han fet amb molt d'esforç». En el seu cas, per exemple, han hagut de comprar una màquina d'uns 5.000 euros per poder desinfectar i netejar el bar tres cops al dia.

Sánchez també ha explicat que ha pres la decisió d'iniciar la vaga de fam amb la voluntat que el consistori els deixi «posar les taules que van demanar respectant totes les mesures de seguretat». «D'aquí no ens mourà ningú», ha reblat l'home, que deixarà de menjar a partir de les 11:30 hores d'aquest dimarts.


Comentaris

envia el comentari