YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un restaurant denuncia la consellera Vergés per les pèrdues econòmiques del tancament

També l'acusen d'un delicte de malversació i tràfic d'influències

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
El restaurant assegura que Vergés va adoptar les mesures restrictives per «interessos partidistes»  | Cedida

Un restaurant de Girona ha denunciat la consellera de Salut del Govern, Alba Vergés, per les pèrdues econòmiques ocasionades pel tancament de la restauració a causa de la pandèmia del coronavirus. El document presentat al jutjat denuncia pèrdues directes de més de 42.000 euros, juntament amb una suma de 15.000 euros de beneficis.

El restaurant sosté que Vergés va adoptar aquestes mesures restrictives per «interessos partidistes», ja que volia «continuar amb els contractes milionaris donats a dit per la Generalitat». En aquest sentit, la denúncia, a més dels delictes de prevaricació, incorpora els de malversació i tràfic d'influències perquè diu que «els indicadors sanitaris» els gestiona l'empresa privada Ferroser, filial de Ferrovial.

Segons la denuncia, el «tancament» del seu restaurant s'ha justificat per part de la consellera per diferents indicadors, gestionats per aquesta empresa que va ser «contractada amb un pressupost de més de 17 milions d'euros» i personal «no qualificat i sense experiència mèdica». En aquest sentit, el denunciant també sosté que el gestor és Roger Junqueras, germà del líder d'ERC, Oriol Junqueras. A la denúncia també s'exposa que el contracte amb Ferrovial per la gestió del 060 s'ha «renovat» per una suma de «10,5 milions d'euros».

A partir d'aquests arguments, el denunciant considera Vergés culpable d'atorgar de forma «directe i sense concurs públic» aquests contractes. D'aquesta manera, conclou que l'ordre del tancament del sector de la restauració, considerant que eren gairebé «els únics culpables dels elevats índexs de contagis», es fa d'acord amb uns indicadors proporcionats per «empreses amb interessos econòmics en el cas».

Catalunya registra 901 nous casos de coronavirus

El departament de Salut ha notificat aquest diumenge 901 nous casos de coronavirus, elevant la xifra total de contagis a 349.305 casos confirmats acumulats de coronavirus i 317.370 amb una prova PCR o test d'antígens. La xifra de defuncions ascendeix a les 16.089 persones, 63 més que els registrats el dissabte: 9.994 en hospital o centre sociosanitari, 4.337 en residència, 961 en domicili i 860 que no són classificables per falta d'informació.

En referència als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 1.515, la qual cosa suposa un augment de 28 respecte a l'últim recompte. Un total de 389 pacients es troben ingressats en la unitat de vigilància intensiva (UCI) —de centres públics i privats—, 11 menys que en el balanç anterior.

D'altra banda, la taxa del risc de rebrot ha disminuït quatre punts: el dissabte aconseguia un nivell de 209, i 24 hores després està en 205. La velocitat de reproducció de la malaltia (rt) puja fins a 0,99 i la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 224,32 per cada 100.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari