Imatge de Marc Ribas durant un 'Joc de Cartes'

El restaurant de Joc de Cartes que va tancar just després del programa, i no ho sabies

El restaurant va tancar poc després de la seva participació en el programa culinari

El Joc de Cartes és un must a TV3. És un autèntic èxit i setmana rere setmana reuneix davant la televisió la seva fidel audiència. El programa ensenya sense embuts les cuines i les manies dels seus restauradors. És una espècie de win-win: el programa guanya audiència i els restaurants guanyen clients. 

Però no sempre és així. Ho demostra el cas del restaurant reusenc Sora Experience. L'espai, situat al carrer de Vallroquetes de Reus, va tancar després de la participació en el programa culinari Joc de Cartes. Així ho va anunciar el propietari de l'establiment, Carles Mesas, a les xarxes socials. Va argumentar que la decisió havia estat obligada pel context generat per la covid-19 i la manca d'ajudes.

Imatge del restaurant de Reus, Sora Experience.
El Sora Experience va tancar just després del 'Joc de Cartes' | TV3

«Lamentem informar que a causa de la pandèmia, la falta d'ajudes al sector i les limitacions imposades, ens veiem obligats a tancar el local definitivament», publicava al perfil de @soraexperience d'Instagram.

Va ser el passat 17 de gener de 2021, quan el negoci es va acomiadar definitivament dels seus clients. «El local tanca però l'anima no», afirmava la publicació del Sora.

Imatge del restaurant reusenc Sora Experiencie.
El Sora va formar part de la lluita fratricida Reus-Tarragona. | TV3

La seva participació en el Joc de Cartes

Cal recordar que aquest establiment va ser un dels restaurants de la ciutat que va participar en el concurs Joc de Cartes de TV3. En aquest capítol, el programa televisiu va confrontar les cuines de Reus i Tarragona. L'altre restaurant de la capital del Baix Camp va ser la Casa Corder del Mercadal.

Per part de la ciutat tarragonina es presentaven els restaurants A 3 mans i Cal Mano. En la carta de presentació del restaurant reusenc Sora es destacaven com especialistes en sushi. Tot i que el seu segell personal era la cuina elaborada a casa, destacava l'Ana Martínez, la cuinera del restaurant.

«Ho preparem tot aquí i això és el que els hi agrada als nostres clients», afirmava la cuinera. El programa se'l va endur el restaurant A 3 mans, situat al carrer del Cos del Bou de la ciutat romana.

Una rivalitat acarnissada

Joc de Cartes continuava el recorregut per Catalunya i ressuscitava una de les rivalitats històriques més acarnissades. Les ciutats de Reus i Tarragona eren les protagonistes del duel gastronòmic ple de somriures i ganivets. El mateix programa destacava que feia temps que no es veien uns restauradors amb tanta personalitat.

El capítol, emès el passat 30 de setembre de 2020, van visitar els restaurants reusencs. Concretament, un dels negocis amb més solera de la plaça del Mercadal, Casa Corder. Després van viatjar fins a Tarragona per fer el segon àpat al qual va ser el guanyador del programa.

L'A 3 mans, un restaurant amb una cuina creativa de dos propietaris que han viatjat pels fogons de mig món. Van seguir a la capital per fer parada al restaurant Cal Mano, on es van retrobar amb una vella coneguda del programa. I van acabar a Reus al Sora Experience, una proposta que sorprenia els espectadors i restauradors.