Imatge d'un bar de Barcelona ple de gent.

Els meteoròlegs anuncien un canvi de temps per la Castanyada a Catalunya

Les temperatures començaran a baixar la nit de la castanyada i arribaran les primeres gotes de la tardor

Ja és aquí la Castanyada i la diada de Tots Sants. De ben segur, doncs, que voldràs conèixer quin temps farà aquest cap de setmana llarg. Doncs, tot i que la situació meteorològica pot canviar en aquests dies, es preveu un temps tranquil, amb més presència de núvols i alguns ruixats. Tot indica que aquest octubre extremadament càlid acabarà sense fred.

Som a finals d'octubre, però la màniga curta continua estant a l'ordre del dia. La previsió del temps anuncia una tendència cap a la normalització de les temperatures, i l'arribada de novetats durant la nit de la castanyada. Tot i això, la setmana de la castanyada continuarà amb registres per sobre del que tocaria per a l'època.

Fins diumenge estabilitat, sol i calor

Encetem el cap de setmana amb una lleugera baixada de les temperatures que no es notarà pràcticament perquè només serà de dos o tres graus com a molt. El cel serà variable amb núvols abundants a la costa, on hi haurà alguns bancs de boira a primera i darrera hora del dia. La nuvolositat a l'interior serà més trencada i s'arribaran als 27 graus al migdia.

Durant el diumenge la nuvolositat estarà present arreu del territori. Núvols alts i a l'interior i baixos a la costa. Les temperatures es mantindran similars al dissabte tot i que no es pot descartar algun xàfec al Prepirineu de Lleida

Canvi important la nit de la castanyada

Dilluns al matí el temps aguantarà estable, però ràpidament augmentarà la nuvolositat per l'arribada d'un front. A les comarques del Segrià, la Noguera, la Segarra, el Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues s'esperen precipitacions a la tarda. Es tracta d'un canvi passatger que durarà poca estona i que també podria afectar a les terres de l'Ebre.

La nuvolositat serà abundant en tot el territori i es repetiran les boires costaneres. Les precipitacions seran febles i de curta durada, però són diverses les comarques que es podrien veure afectades. La temperatura durant la nit de la castanyada voltarà els 20 graus a la costa, els 15 a bona part de l'interior i els 10 graus en punts dels Pirineus.

Més sol per Tots Sants

Dimarts ens llevarem amb boires matinals a l'interior que s'aixecaran amb el pas de les hores. El dia tindrà més estones de sol i un ambient suau, més agradable i no tan calorós com en jornades anteriors. Les temperatures màximes faran un pas enrere i cauran uns 5 o 6 graus i encara baixaran més en dies posteriors.

Per fi arriba la tardor i el canvi d'armari s'aproxima. La mica de fresca matinal donarà pas a un migdia suau, amb màximes de 20 i 25 graus en punts de l'interior de Lleida. A mesura que la setmana avanci, les temperatures es podrien normalitzar per l'època de l'any.