Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Marc Ribas amb salsa de romescu.

Tanca un restaurant de Joc de Cartes just abans d'emetre el programa: «Era brutal...»

El restaurant, situat a l'Alt Empordà, se'l va qualificar amb elogis com «espectacular», «brutal», «perfecte» i «molt heavy»

El 'Joc de Cartes' ens ha abandonat. Això sí, només durant un temps, perquè tornarà l'estiu vinent. Orfes del programa de Marc Ribas, però, els dimecres ja no són el mateix. Ja no tenim aquelles pugnes, aquells vicis i aquells tirar-se plats pel cap entre restauradors que ens agradaven tant. 

Ara tenim repeticions i un TV3 a la Carta que (això sí) ens ofereix capítols comptats. Però ara el programa torna a la palestra. El perquè? El tancament d'un altre restaurant. 

El més sorprenent de tot és que aquest establiment  va tancar les portes poques hores abans que l'episodi veies la llum a TV3. I tot i no ser el guanyador del programa, el restaurant va rebre molt bones qualificacions per part de la resta de restauradors. L'episodi on va sortir aquest establiment va enfrontar les poblacions de Girona i Figueres amb dos restaurants per municipi.

El restaurant va tancar durant la pandèmia, però fins ara no n'havíem tingut notícies. I ens estranya, perquè durant el programa el restaurant va ser titllat de «brutal», «perfecte» i «excel·lent». 

Un restaurant amb caràcter i bones qualificacions

En Marc Ribas va viatjar fins a terres gironines per trobar el restaurant amb més caràcter. I en va trobar: caràcter, personalitat i quatre personatges molt carismàtics. El restaurant del qual estem parlant tenia molta personalitat, caràcter i un menjar tradicional d'allò més bo.

Doncs bé, el restaurant no és un altre que el Cap i Pota  de la localitat de l'Alt Empordà. Potser el recordeu perquè les xarxes van bullir amb alguns comentaris de la Pietat Valenzuela, la cuinera del local. I és que aquesta dona té molt de caràcter.

Imatge de l'Artur Sagués, propietari del restaurant.
El restaurant va tancar portes just abans de l'emissió del programa. | TV3

Tanmateix, en Ribas i la resta de participants es van quedar bocabadats per un altre motiu. La seva cuina tradicional era d'un nivell estratosfèric. Un reconeixement que no era nou pel local, ja que feia anys que el restaurant figuerenc ostentava el segell «Bib Gourmand» de Michelin, que valora la bona relació qualitat-preu dels establiments.

Els comentaris de la resta de restauradors parlaven per si mateixos. De bo en amunt. «Espectacular», «brutal», «perfecte» i «molt heavy», deien. 

Un acomiadament trist, però obligatori

El restaurant tenia una quantitat que, malauradament, ja no es podrà degustar més perquè l'establiment, coincidint amb l'emissió del programa, va anunciar al seu perfil d'Instagram que tancava portes. El Cap i Pota, un projecte encapçalat per Artur Sagués i Pietat Valenzuela ja va estar a punt de tancar definitivament un temps abans, però va aconseguir sobreviure gràcies a un altre restaurador amb un establiment a l'Escala.

Imatge del Cap i Pota, a Girona.
Imatge de l'interior del Cap i Pota. | TV3

L'Antoni Nieves va reflotar l'establiment que poc després hauria de dir adeu a tots els seus clients. «L'esforç no ha estat suficient per garantir la continuïtat», assegurava a les seves xarxes socials. «Ningú havia previst una pandèmia. Estem molt agraïts dels clients, amics, treballadors, proveïdors i especialment la meva família... fins aquí!», va confirmar l'establiment.

I és que la persiana es va haver d'abaixar durant el mes de setembre del passat 2020.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp