Un restaurant de Logronyo veta l'assistència d'una família de Lleida a una comunió

La denúncia l'ha feta l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Solé, al diari 'Segre'

Imatge d'una taula de restaurant amb un plat en primer pla
Un restaurant de Logronyo ha vetat l'assistència d'uns veïns de la província de Lleida a una comunió el pròxim 2 d'agost. | Pixabay

Nou cas de discriminació per 'Lleidafòbia' que veu la llum. Aquest cop s'ha donat en un restaurant de Logronyo, que ha vetat l’assistència de persones procedents de la província de Lleida a una comunió. Ho ha avançat aquest divendres el diari 'Segre', citant el testimoni de l'alcalde de la Granja d'Escarp (Segrià), Manel Solé.

Solé ha explicat que una veïna del municipi i treballadora municipal de l'Ajuntament de la Granja d'Escarp, que té família a Laguardia (País Basc), havia d'assistir el pròxim 2 d'agost a la comunió del seu nebot a Logronyo. Segons l'alcalde d'aquesta vila del Segrià, el gerent del restaruant on s'ha de celebrar l'esdeveniment va preguntar a la família «d'on venien els convidats» i que en comentar que una part arribaven de la província de Lleida els va dir que «seguint la política de l'empresa» no hi podrien assistir.

Un altre cas a un hotel del Principal d'Astúries

Aquest cas de 'Lleidafòbia' se suma al que va denunciar l'escriptor lleidatà Ferran Montardit fa deu dies, que va explicar que un hotel d’Astúries havia vetat la seva reserva per ser de Lleida. L'autor del llibre 'Lo lleidatà és fàcil' i 'Lo Diccionari' va explicar el passat 8 de juliol a través de les xarxes socials que un establiment hoteler del Principat d'Astúries havia cancel·lat la seva reserva perquè «no volen a gent de Lleida».

Això no va acabar aquí, ja que l'hotel li va dir que, per cobrar la devolució de l'import pagat per la reserva, «m'espavili amb l'agència». Montardit no va voler revelar el nom de l'establiment, justificant aquesta decisió perquè, segons li havien dit, «la decisió és culpa d'un protocol de l'hostaleria que recomanen no acceptar viatgers de Lleida ni Lugo». Davant aquests fets, l'autor lleidatà va decidir felicitar amb ironia a «tots els que han fet possible aquesta situació».


Comentaris

envia el comentari