Un restaurant la Tagliatella amb taules fora

Els restaurants 'La Tagliatella', a la corda fluixa per pèrdues de més de 160 milions d'euros

El coronavirus ha afectat dràsticament a la seva situació financera

La cadena de menjar italià Tagliatella, coneguda per les seves pizzes de massa fina, que pots trobar en gairebé qualsevol ciutat, podria tenir els dies comptats. El coronavirus ha passat factura a moltes petites empreses però també a les grans, que han registrat grans pèrdues arran del tancament obligat dels seus locals.

Aquest és el cas d'AmRest, l’amo de marques de restauració com La Tagliatella o Sushi Shop, i qui va registrar unes pèrdues de 162,3 milions d'euros durant el primer semestre d'enguany, marcat per la crisi sanitària, enfront d'uns beneficis d'11 milions d'euros de l'any passat.

Les xifres preocupen al gegant de restauració, que ja ha estat advertit pel seu auditor que ha incomplit els compromisos financers pactats. Tal com ha assenyalat en un informe: «Aquesta situació indica l'existència d'una incertesa material que pot generar dubtes significatius sobre la capacitat del grup per a continuar com a empresa en funcionament», alertava en aquest informe.

La seva continuïtat no està en dubte, de moment

Fins i tot amb aquestes circumstàncies, el consell d'administració ha analitzat la situació del grup, si liquiditat, i la seva garantia de continuïtat, i ha determinat que el grup té capacitat per a continuar com a empresa en funcionament almenys durant l'any que ve: «Donats els possibles escenaris estudiats i l'anàlisi de la informació disponible, les dades, les circumstàncies actuals i les incerteses sobre el futur, el consell d'administració valora la capacitat del grup per a continuar com a empresa en funcionament durant el futur pròxim; és a dir, durant un període d'almenys dotze mesos des de la data de tancament», per la qual cosa de moment no es contempla el seu tancament.

Així mateix, les empreses d'AmRest a Espanya han tramitat davant l'autoritat de treball un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), que va afectar 3.288 empleats, el 93% de la seva plantilla.

Conforme al ERTO, els empleats segueixen contractats per AmRest amb el salari suspès i, al mateix temps, reben una prestació per desocupació de les autoritats socials de fins al 70% del seu salari normal.