El logo de McDonald's en un dels seus establiments

Els treballadors d'Aryzta es manifesten dissabte contra el tancament de la planta panificadora de McDonald's

La concentració en protesta tindrà lloc a Martorell

Els treballadors d'Aryzta Bakeries Iberia es manifestaran aquest dissabte a Martorell en contra del tancament de la planta d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). L'empresa hauria anunciat la decisió a la plantilla aquest mateix dijous en una reunió d'urgència, segons fonts sindicals. La fàbrica, que va aturar la seva producció el passat 7 d'abril i va aplicar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a tota la plantilla, fa els pans de les hamburgueses McDonald's. La protesta d'aquest cap de setmana es farà, justament, davant l'establiment que la cadena de menjar ràpid té al polígon El Congost de Martorell.

La secció d'Indústria de CCOO rebutja el tancament de la planta i insta la direcció a negociar una solució que permeti garantir l'activitat econòmica i els llocs de treball. A la planta l'Olesa de Montserrat hi treballen actualment 73 treballadors.

La plantilla de Robert Bosch es manifesta avui

Paral·lelament, la multinacional Robert Bosch ha iniciat avui la vaga convocada de tres jornades de 24 hores —divendres 25, dimarts 29 i l'1 d'octubre— per mostrar el rebuig de la plantilla a la decisió de l’empresa de tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Des del sindicat CCOO, que donen suport a la mobilització, exigeixen a l’empresa que retiri l’expedient presentat. La primera jornada és avui, 25 de setembre, quan tenen previst fer una assemblea de treballadors per analitzat la situació.

També faran vaga el dimarts, 29 de setembre, coincidint amb la reunió del període de consultes de l’expedient. Per això han convocat la plantilla a concentrar-se el mateix dia, de 9 a 14 hores, a Barcelona, davant l’Hotel Barceló Sants, on està previst que es faci la reunió,.

La darrera jornada de vaga serà dijous 1 d’octubre, jornada en què hi ha prevista una reunió entre les parts amb la mediació de l’Administració. Aquest dia també han convocat els treballadors a una concentració, de 10 a 14 hores, davant la seu del Departament de Treball.

El comitè d'empresa de la planta que la multinacional Robert Bosch té a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) xifra en un 100% el seguiment de la jornada de vaga convocada per aquest divendres contra el tancament de la fàbrica. La direcció va presentar el 14 de setembre l'ERO d'extinció de contractes i les parts inicien ara la negociació. El tancament de Bosch, que distribueix motors per a neteja parabrises, afecta uns 300 treballadors.