Ampolles de vi agrupades

Els restaurants de Tarragona a la final dels Premis CARTAVI

Vuit restaurants de la província s'han classificat en les tres categories del concurs a les millors cartes de vi dels restaurants de Catalunya

Aquest dilluns 12 de novembre, s'ha celebrat la semifinal provincial de Tarragona dels Premis Cartavi a la localitat terraltina de Gandesa. El concurs CARTAVI se celebra amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels nostres vins emparats en les denominacions d’origen catalanes. El vicepresident de l'Associació Catalana de Sommeliers i sommelier de TarragonaDigital.com Javier Campo ens informa d'aquest esdeveniment.

Els nominats tarragonins per a la final dels prestigiosos premis CARTAVI

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor.

Ampolles de vi en fila
Aquests premis són molt prestigiosos | Getty Images

Cada província catalana envia a la final dels premis les millors cartes de vi dels restaurants que representen millor el territori  en cadascuna de les tres categories (A,B i C, per rang de preus del menú mitjà), valorant la presència de tota mena de vins, amb predomini dels catalans i de les D.O. més properes a l'establiment i la coherència general de la carta.

Composició del jurat

El Jurat es va compondre de sis membres: el Sr. Joan Arrufí, President de la D.O Terra Alta, Sr. Jordi García, sommelier delegat per l’Associació Catalana de Sommeliers a Tarragona, Sr. Josep Anton Llaquet, membre de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Sr. Albert Folch, Adjunt a la direcció de les Terres de l’Ebre, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Sr. Salvador Rovira, Cap de promoció i difusió cultural de l’INCAVI i el Sr. Jordi Duran, Periodista.

Jurat dels premis CARTAVI
El Jurat es va compondre de sis membres | Cedida

El Jurat va decidir que els finalistes d’aquesta edició de la província de Tarragona són:

Categoria A

Villa Retiro (Xerta)

Antic Molí (Ulldecona)

Categoria B

Vell Papiol (Calafell)

Hotel Hostal Sport (Falset)

Santromà Restaurant (Castellvell del Camp)

Nou Moderno (Vilalba dels Arcs)

Categoria C

Restaurant la Morera (La Morera del Montsant)

Calaix de Sastre (Falset)

Quan es celebrarà la final?

La final dels premis CARTAVI, amb els restaurants tarragonins nominats, tindrà lloc a Barcelona al llarg del primer trimestre del 2019. En l’acte d’entrega de premis es donarà cita als restaurants participants, així com les bodegues i personalitats vinculades al món de la restauració i el vi, així com mitjans de comunicació.