Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'animals marins inexplorats fins ara i trobats en la immersió

Troben restes de plàstics al punt oceànic més profund de la Terra

La trista troballa s’ha fet en el marc del rècord d’immersió amb submarí a 11 quilòmetres de profunditat, en què s’han descobert animals i formes de vida mai vistos fins ara

Imatge d'animals marins inexplorats fins ara i trobats en la immersió
Imatge d'animals marins inexplorats fins ara i trobats en la immersió | Cedida

 

Una missió científica ha aconseguit el que mai abans havia fet ningú: fer una immersió amb submarí a gairebé 11.000 metres de profunditat a l’oceà Pacífic, concretament 10.928 metres. Un rècord de resistència i capacitat humana que hauria de passar a la història tan sols per aquesta fita però que també ha estat notícia per una trista troballa. I és que, un cop la missió ha arribat a aquest fons marí inexplorat per l’home, s’hi ha trobat restes de plàstics, cosa que deixa palès el mal que està fent la deixalla i contaminació humana a tots els racons del planeta.

La immersió s’ha fet en el punt més profund de la Terra, ubicat a la fossa de les Mariannes, a l’oceà Pacífic.  Un cop ha arribat al fons marí, l’explorador Víctor Vescovo, que ha liderat la missió, ha descobert bosses de plàstic i embolcalls de llaminadures. Una trista troballa que no consta d’imatges i que, no obstant, també ha tingut bones notícies, i és que s’ha descobert un ecosistema fins ara desconegut.

Imatge de Víctor Vescovo a l'interior del submarí
Imatge de Víctor Vescovo a l'interior del submarí | Cedida

 

Animals marins desconeguts fins ara

Vescovo, un oficial naval jubilat, ha tingut l’honor de dirigir aquesta missió històrica a 11 quilòmetres de profunditat a l’oceà Pacífic, allà on l’home mai havia arribat fins ara. Més enllà de les restes d’escombraries trobades al fons marí, l’experiència ha comptat amb la gran descoberta d’un ecosistema desconegut fins ara. 

Enmig de la gran foscor de les profunditats oceàniques i ajudat per llums artificials, l’explorador ha descobert noves espècies i formes de vida amb imatges inèdites fins ara. «Ha estat una immersió increïble, la més llarga feta mai al fons», explicava Vescovo just després de tornar a la superfície.

El submarí que ha portat Vescovo fins a aquestes profunditats fa 4 metres i mig de llarg i 3 i mig d’alt amb un casc de titani de 9 centímetres de titani per tal de suportar la gran pressió que hi ha en aquestes profunditats. Un punt on una persona sense cap mena de protecció no hi podria arribar, ja que moriria a l’instant per la pressió. 

Imatge del submarí amb què s'ha baixat fins al punt més profund de la Terra
Imatge del submarí amb què s'ha baixat fins al punt més profund de la Terra | Cedida

 

La missió ha estat molt llarga, de gairebé 12 hores. La baixada al fons marí ha durat entre 3 i 4 hores, la missió un cop hi ha arribat ha estat de prop de 4 hores i la pujada també ha durat al voltant de 4 hores. Una operació delicada i amb un punt de perillositat que ha comptat amb uns grans resultats. 

També et pot interessar...