Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant

Noves restriccions per contenir els brots de Covid-19 a 15 municipis del Vallès Occidental

El Procicat ha aprovat aquest dilluns mesures especials per aplicar a 15 municipis del Vallès Occidental amb l'objectiu de reduir els contagis per la Covid-19. Aquest organisme, format pels departaments d'Interior i Salut, demana a la ciutadania d'aquests municipis que es quedin a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes. A més a més, es redueix al 50% l'aforament a bars i restaurants i els actes religiosos.

Aquestes mesures afecten a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls. Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'aplicaran durant un període de 15 dies.

La demanda del Govern

El Govern demana als ciutadans d'aquests municipis que es quedin a casa tant com puguin, que redueixin al màxim l'activitat social i limitin els contactes tant com sigui possible a les persones que integren el seu grup de convivència habitual. A més, l'executiu recorda que estan prohibides les reunions socials de més de sis persones.

Una de les mesures aprovades pel Procicat afecta el sector de la restauració. En concret, bars i restaurants hauran d'eliminar el consum a la barra i es limita l'aforament tant a l'interior com a l'exterior al 50%. L'horari de tancament dels establiments serà la una de la matinada com a màxim i, sempre que sigui possible, es demana que s'utilitzi preferiblement serveis a domicili i comandes per emportar.

També es limita al 50% l'aforament als actes religiosos, com ara casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.

Evitar les aglomeracions en l'activitat comercial

Pel que fa a l'activitat comercial, s'haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració i, tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física de seguretat s'establirà en un metre i mig. L'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

En aquests quinze municipis es podran dur a terme activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables com a l'aire lliure, però sempre amb un aforament que no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limita al 50%, sempre seguint els plans treballats en el Procicat.

El Procicat també fa indicacions per als centres de treball. Es demana que intensifiquin les mesures de prevenció i higiene; garantir la ventilació dels espais; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l'ús de la mascareta obligatori, i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant de treballadors com de clients o usuaris. També es demana potenciar el teletreball si la naturalesa de l'activitat ho permet.

Es prorroguen les mesures a tres municipis del Vallès Oriental

D'altra banda, el DOGC ha publicat aquest dimarts una resolució que prorroga quinze dies més les mesures especials adoptades als municipis de Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès. Es recomana a la població que no surti de casa i que només se'n surti en determinats casos. També es limita al 50% l'aforament a actes religiosos i a la restauració, i al 70% en les activitats culturals, entre altres mesures.