La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa

Entren en vigor les restriccions per aturar la Covid a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès

Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i es limita l'aforament al 50%

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les restriccions per frenar la Covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), amb les modificacions que dilluns va marcar el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona. D'aquesta manera es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i es limita al 50% l'aforament d'activitats culturals i esportives; d'hoteleria i restauració, i religioses. També es recomana evitar els desplaçaments no essencials. La inspecció i el règim sancionador correspondrà als ajuntaments i a la Generalitat.

Limitació dels desplaçaments i els contactes

Les autoritats recomanen no sortir del domicili excepte si són casos molt concrets com anar a la feina quan no es pugui teletreballar o per tenir cura de persones grans, amb discapacitat o especialment vulnerables. També es pot anar als centres sanitaris, entitats financeres, jutjats, centres per fer tràmits administratius o exàmens inajornables, horts familiars d'autoconsum, establiments d'alimentació o altres amb cita prèvia. 

Els contactes s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament. En les reunions de fins a 10 persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. No hi poden participar les persones que tinguin símptomes del virus, o aquelles que hagin d'estar aïllades per qualsevol motiu. 

Aforament del 50%

En els establiments d'hostaleria i restauració, el consum s'ha de realitzar sempre a la taula, no a la barra. A l'interior, l'aforament es limita al 50%  de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima entre taules d'1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació també al 50%, però en aquest cas s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

En els centres de treball s'han d'adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants, garantir la distància interpersonal, utilitzar la mascareta de manera obligatòria i evitar la coincidència de persones, així com potenciar l'ús del teletreball. En la mesura del possible, els empresaris han de facilitar que els treballadors evitin l'ús del transport públic en hora punta. 

Les activitats de casals i colònies d'estiu es mantenen, encara que han de complir els 'Criteris generals per a l'organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020', i els protocols específics del Procicat, sobretot el que fa referència als grups establerts de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.