Un cotxe dels Mossos d'Esquadra amb el cartell d'obligació d'utilitzar cadenes a la carretera

Problemes a les carreteres de Catalunya: restriccions i talls per la neu i el vent

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa de problemes en alguns punts de la xarxa viària catalana

El primer cap de setmana d'abril ha arribat amb un gran canvi de temps. I és que arriba una forta irrupció d'aire fred provinent de l'àrtic que provocarà la sensació de trobar-nos en ple hivern.

Els termòmetres han anat caient des d'aquest divendres i el fred tocarà fons entre dissabte i diumenge. Un fred atípic per l'època que provoca glaçades a l'interior fora de les zones de vent.

Les primeres nevades ja han caigut a la zona del Pirineu, on s'espera que sigui general i abundant arreu d'aquest territori. Uns fenòmens meteorològics que ja han provocat les primeres conseqüències en diversos punts de la xarxa viària de Catalunya. 

El vent i la neu han estat protagonistes aquestes primeres hores i ja hi ha carreteres amb problemes per aquests fets. Alguns punts de la xarxa, sobretot a la zona del Pirineu, ja estan tallades i també hi ha algunes restriccions a vehicles pesants.

Carreteres tallades i circulació amb cadenes

El Servei Català de Trànsit (SCT) ja ha informat de les primeres conseqüències a causa del temps que hi ha a Catalunya. La xarxa de carreteres catalanes registra problemes en diferents punts del territori.

La neu és la principal causant d'aquests problemes i restriccions. En aquest sentit, la carretera C-28, al Port de la Bonaigua, al terme municipal de Naut Aran, està tallada per la nevada de les últimes hores.

Per aquest mateix motiu, hi ha dues carreteres que tenen restriccions de pas de vehicles pesants. En concret, aquestes indicacions afecten l'N-230, entre Vilaller i Vielha, i l'N-260, entre Sort i la Seu d'Urgell.

En canvi, des de Trànsit s'informa que la carretera BV-4024, a la zona del refugi del Coll de Pal, al seu pas pel municipi de Bagà, també està tallada, però a causa del vent.

També hi ha carreteres on és obligatori circular amb cadenes. Trànsit assenyala que aquestes indicacions s'han de complir a la C-142b, a Naut Aran; a la C-147, a Esterri d'Àneu; a la C-28, a Vielha-Naut Aran i a la Peülla-València d'Aneu; a l'L-500/L-501, a la Vall de Boí; a l'N-141, a Bossòst; i a la BV-4031, a Castellar de n'Hug.