Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant

El DOGC publica la pròrroga i modificació de restriccions a Canovellas, Granollers i Les Franqueses del Vallès

L'aforament a la restauració i actes religiosos es limita al 50%
Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
El Govern amplia les restriccions a Canovellas, Granollers i Les Franqueses del Vallès per la Covid-19. | cedida

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dijous la pròrroga i ampliació de mesures a Canovellas, Granollers i Les Franqueses del Vallès, tots tres municipis del Vallès Oriental, per fer front a la covid-19. Es recomana a la població no sortir de casa seva excepte per anar a treballar, desplaçar-se fins a serveis sanitaris o anar a l'escola, entre d'altres. També es limita al 50 per cent l'aforament en bars i restaurants, i en actes religiosos com poden ser enterraments o casaments. El DOGC estableix una durada d'aquestes mesures de 15 dies i entren en vigor des d'avui mateix, dia de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La disposició firmada pel conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, recomana als ciutadans de les tres poblacions que només surti de casa seva per anar a treballar; desplaçar-se als serveis sanitaris; anar a l'escola; tenir cura de persones grans, menors d'edat o dependents; anar a comprar menjar; trobades amb el grup de convivència habitual; renovació de documentació oficial; fer mudances; atendre els horts d'autoconsum; fer exàmens inajornables o per causa major.

Els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament. Un mesura que també s'aplica a la restauració. L'aforament a l'interior dels locals i a les terrasses es limita al 50% de l'autoritzat.

El risc de rebrot es dispara 12 punts a Catalunya

El risc de rebrot continua pujant a Catalunya amb un increment d'uns 12 punts respecte a les dades de dimecres i supera ja els 200 punts, fins als 206,57. La velocitat de contagi (Rt) també creix lleugerament fins a 1,21 (1,16 dimecres). En les últimes 24 hores s'han declarat 913 nous casos confirmats per PCR de covid-19, i ha elevat la xifra total als 133.240. La xifra de casos amb totes les proves és de 157.65 (1.326 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.283 persones per coronavirus a Catalunya, 17 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals baixen en 19 persones i ara són 771, dels quals 140 estan a l'UCI, 11 menys que fa 24 hores.