Imatge d'una terrassa de bar a Sitges, al Garraf, a la nit, on s'hi poden veure molts nois i noies joves

Torna el toc de queda: Un jutge confina milers de persones a tocar de Catalunya

32 municipis de la Comunitat Valenciana es veuran afectats per aquesta resolució

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat les restriccions que va proposar la Generalitat Valenciana. Concretament, són dues les mesures permeses: el toc de queda nocturn i la limitació de reunions a 10 persones.


La sala ha considerat que les limitacions proposades pel govern valencià són «equilibrades» i respecten el «judici constitucional de proporcionalitat».

L'augment d'hospitalitzacions, l'expansió de la nova variant Delta i el creixement desmesurat de contagis, són els arguments que s'han tingut en compte per aprovar la nova regulació. També ha estat un factor clau: «La situació actual propera al col·lapse, que ja s'està produint, als centres d'Atenció Primària».

El Tribunal Superior qualifica «d'idònies» i «necessàries» les mesures per poder aturar l'expansió de la Covid-19. De fet, puntualitzen que els principals fons de contagis del virus són: «dins el marc de les relacions socials i l'oci nocturn no reglat».

Cal esmentar que la resolució consta amb un vot particular discrepant. Això fa que la resolució judicial pugui ser recorreguda davant el Tribunal Suprem.

32 municipis afectats pel toc de queda

El toc de queda nocturn serà de les 1.00 hores fins a les 6.00. La restricció afectarà les poblacions de més de 5.000 habitants que tenen un major risc de contagi del virus.
Els 32 municipis de la Comunitat Valenciana que es veuran afectats són: Sant Vicent del Raspeig, Benicàssim, Alaquàs, Alboraia, Aldaia, Almàssera, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bunyol, Burjassot, Catarroja, El Puig i Gandia.

Les següents localitats també hauran d'aplicar la restricció: L'Eliana, Meliana, Mislata, Montcada, Paterna, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Tavernes Blanques, Utiel, València, Vilamarxant i Xirivella.

Les noves mesures anticovid es mantindran fins al dia 25 de juliol

El dia 9 de juliol van entrar en vigor les noves restriccions del govern valencià. Aquestes afectaven sobretot l'oci nocturn, només tindran la funció de bar i tancaran abans que l'hostaleria. El sector de la restauració també es va veure afectat amb una reducció dels comensals a l'interior amb només 6 persones si l'exterior amb 10.

Les reunions socials, tan familiars com publiques, no podran ser de més de 10 persones. Això també es traduirà en els espectacles massius que reduiran l'aforament de 4.000 persones a 3.000.

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, va donar a conèixer les noves restriccions aprovades per la Conselleria de Sanitat Universal. Puig va apuntar: «Hem de saber que una part fonamental dels brots té origen a l'oci».