Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'aigua rajant d'una aixeta

El 90,7% dels usuaris consideren «satisfactori» o «molt satisfactori» el servei d'Aigües de Reus

La claredat en la factura o l'atenció al client, altres aspectes molt ben valorats per la ciutadania

Un 90,7% dels usuaris domèstics d’Aigües de Reus considera «satisfactori» o «molt satisfactori» el servei rebut al llarg del 2020. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen de l’enquesta que l’empresa municipal fa anualment entre la ciutadania, un estudi que, a més, confirma algunes de les tendències detectades els últims anys, com «la bona valoració de la claredat en la factura i l’encara baix percentatge d’usuari que utilitzen habitualment l’aigua de la xarxa per beure», ha apuntat l’ens en un comunicat.

El principal objectiu de l’enquesta és, precisament, determinar la «satisfacció general» dels reusencs envers el servei, amb una voluntat de millorar de cara al futur. Així, a la pregunta «Quin és el seu gran de satisfacció general?», un 90% dels usuaris ha afirmat que és «satisfactori», mentre que un 0,7% ha respost «molt satisfactori». El 2019 aquesta xifra va ser idèntica i creix progressivament des del 2016, quan el percentatge positiu global era del 85,67%.

La factura, «clara i entenedora»

L’acontentament de la ciutadania també es fa palès en relació amb d’altres paràmetres estudiats. El 71,74% dels usuaris afirma que «la factura és clara i entenedora», i un 86,3% assegura que no va registrar cap interrupció en el subministrament durant l’any passat. D’entre les persones que van patir alguna incidència, un 66% recorda que va ser informada prèviament per l’empresa, mitjançant senyalització, cartells o mitjans de comunicació.

L’atenció ciutadana d’Aigües de Reus també és un servei força ben valorat, ja que el 80% dels enquestats manifesta que va ser atès de manera «adequada» o «molt adequada». Aquesta resposta, evidentment, ha estat molt ben rebuda per part de l’empresa municipal, que remarca que el servei «va haver d’adaptar-se arran del confinament domiciliari», responent telemàticament «un alt percentatge de les gestions i peticions dels usuaris».

Pocs usuaris utilitzen l'aigua de la xarxa per beure

L’estudi confirma també que el percentatge de reusencs i reusenques que utilitzen l’aigua de la xarxa per beure és encara baix. Són, concretament, un 37% dels enquestats aquells que diuen fer-ho de manera habitual, sigui tractada o sense cap tractament domèstic. Tot i això, és un indicador que creix any rere any, després del 24% del 2018 i el 30% del 2019. Aigües de Reus, en aquest sentit, encoratja tots els ciutadans «a emprar l’aigua de la xarxa per beure després que, els últims anys, s’hagin implantat moderns processos de tractament i millora».

Per últim, i pel que fa a altres consideracions de caràcter general, els usuaris segueixen mostrant una important desconeixença sobre el seu consum d’aigua. Així, un 96% dels enquestats confessa no saber, ni de manera aproximada, la quantitat d’aigua de xarxa que consumeix el seu domicili, mentre que el 69% sap quin és «el cost aproximat» de la seva factura. Un 93%, per la seva part, és plenament conscient de la periodicitat amb la qual rep el rebut de l’aigua.