Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Rodalies a l'estació de Sants

Retards de més de mitja hora a Rodalies per la demora en les obres de Sants

Hi ha menys trens a l'R2 nord, l'R2 sud i l'R4 i l'R11 s'encamina cap a l'Estació de França
Imatge de Rodalies a l'estació de Sants
Hi ha menys trens a l'R2 nord, l'R2 sud i l'R4 i l'R11 s'encamina cap a l'Estació de França | Catalunya Diari

Les línies de Rodalies registren aquests dilluns retards generalitzats de més de mitja hora i reducció de l'oferta per la demora per part d'Adif en les obres del 4+4 a l'estació de Sants, segons ha informat Renfe.

La companyia ha indicat que «el retard d'Adif en l'execució d'aquestes tasques comportarà afectacions generalitzades a totes les línies de Rodalies». A conseqüència d'això, tots els trens Regionals i l'R2 sud han de passar per la via 7, per on ja passen habitualment l'R1, R3, R4 i R12.

Per evitar «un col·lapse encara més gran», s'ha reduït oferta a les línies R2 nord, R2 sud i R4. A més, l'R11 s'encamina a l'Estació de França. Renfe està fent «tots els esforços per com a mínim garantir la mobilitat dels viatgers».

Què estan fent a Sants?

L'Estació de Sants té vuit vies d'estacionament per a trens de Rodalies, Regionals i Llarga Distància. Fins ara, dues donaven servei als 470 trens diaris que passen pel túnel de plaça de Catalunya, i les altres sis als 370 trens que passaven pel túnel de Passeig de Gràcia. Amb el nou esquema, les vies 7, 8, 9 i 10 de Barcelona Sants serviran per als trens que circulen pel túnel de Plaça Catalunya, i les vies 11, 12, 13 i 14 s'utilitzaran per als de Passeig de Gràcia. D'aquesta manera, cada túnel comptarà amb dues vies per sentit utilitzant la mateixa andana.

La companyia treballa en el dispositiu des de fa un mes i mig i està intensificant la campanya per informar els usuaris a través de missatges en diversos suports a les estacions i amb reforç de personal, entre d'altres. La directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, destaca que aquesta actuació permetrà «equilibrar» el flux de trens que circulen pel túnel de Passeig de Gràcia i per Plaça Catalunya.