Retiren del mercat diversos embotits vegetals venuts a Catalunya

S'han detectat traces de mostassa en 4 lots de xoriços i botifarres de 3 marques diferents
S'han detectat traces de mostassa en aquests embotits vegetals | CatalunyaDiari

 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), depenent del ministeri de Sanitat, ha retirat dels establiments d'alimentació diversos lots d'embotits vegetals fabricats a Espanya i que es poden comprar a Catalunya. El motiu d'aquesta alerta sanitària és que s'han trobat traces de mostassa no declarada en l'etiquetatge provinent de la matèria primera d'origen italià. 

 

Els productes que ja no es poden trobar a les botigues són concretament quatre lots de xoriço i botifarra negra vegetal, amb números 315 i 326, i 301 i 322, respectivament. Aquests embotits es venien sota el nom  tres marques diferents: Zuaitzo, Soj Happy i El Artesano.

 

Venuts a bona part de l'Estat

Catalunya no seria l'única comunitat autònoma afectada. Gràcies al Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, les autoritats d'Aragó, Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra han pogut retirar els productes de les botigues. 

 

L'AESAN ha recomanat a totes les persones al·lèrgiques a la mostassa que haguessin comprat aquests productes que no els consumeixen. Han informat, però, que no suposen cap perill per la resta. 

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat