Retiren del mercat diversos embotits vegetals venuts a Catalunya

S'han detectat traces de mostassa en 4 lots de xoriços i botifarres de 3 marques diferents

Embotits
S'han detectat traces de mostassa en aquests embotits vegetals | CatalunyaDiari

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), depenent del ministeri de Sanitat, ha retirat dels establiments d'alimentació diversos lots d'embotits vegetals fabricats a Espanya i que es poden comprar a Catalunya. El motiu d'aquesta alerta sanitària és que s'han trobat traces de mostassa no declarada en l'etiquetatge provinent de la matèria primera d'origen italià. 

Els productes que ja no es poden trobar a les botigues són concretament quatre lots de xoriço i botifarra negra vegetal, amb números 315 i 326, i 301 i 322, respectivament. Aquests embotits es venien sota el nom  tres marques diferents: Zuaitzo, Soj Happy i El Artesano.

Venuts a bona part de l'Estat

Catalunya no seria l'única comunitat autònoma afectada. Gràcies al Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, les autoritats d'Aragó, Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra han pogut retirar els productes de les botigues. 

L'AESAN ha recomanat a totes les persones al·lèrgiques a la mostassa que haguessin comprat aquests productes que no els consumeixen. Han informat, però, que no suposen cap perill per la resta. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari