El candidat del PSC, Salvador Illa, en un acte a Salou el 6 de febrer del 2021

Contundent retret del PSC al Govern: «És inadmissible»

El PPC ironitza que els fruits de la taula de diàleg són «impressionants»

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, considera «inadmissible» que ni el president del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ni cap conseller assisteixin a l'acte de Seat «en un moment cabdal pel seu futur». I és que el Govern no hi anirà per la presència de Felip VI a la planta de Martorell.

«Posar les condicions per facilitar l'activitat econòmica és una de les principals obligacions de les administracions», ha afegit Romero a través del seu compte de Twitter. Per la seva banda, el president del PPC, Alejandro Fernández, ha ironitzat que els fruits de la taula de diàleg del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ERC són «impressionants». I és que Sánchez també participa de l'acte d'avui.

ANC i Òmnium despleguen 4 pancartes a ponts de Martorell contra Felip VI

En un altre ordre de coses, però encara en referència a la visita del rei, ANC i Òmnium han desplegat 4 pancartes a ponts de Martorell sobre l'AP-7 i l'A-2 sota el lema 'Catalunya no té rei', en contra de la visita de Felip VI a la fàbrica Seat, aquest divendres. Els Mossos han retirat 3 pancartes, i només n'han deixat una: la del pont de l'AP-7 al costat del parc forestal de Can Cases. La protesta ha concentrat una vintena de persones des de les 9 hores, en una concentració on també hi ha participat la Intersindical-CSC. Segons fonts de l'ANC, els Mossos han identificat diverses persones en els ponts on han retirat pancartes. A les 9:45 hores una desena d'agents policials han fet fora la gent concentrada, argumentant del risc que caiguessin pel pont a la carretera. L'acte ha transcorregut sense més incidents.

En una atenció als mitjans posterior, la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha explicat que l'acció estava comunicada degudament, i que no hi havia cap resolució contrària. L'entitat ha fet les «trucades corresponents» a la conselleria d'Interior, que ha donat l'ordre als Mossos perquè permetin penjar la resta de pancartes en dos ponts més. Un d'ells és el de l'accés principal a la Seat, on el rei espanyol i el president espanyol, Pedro Sánchez, visitaran la fàbrica aquest migdia.

Paluzie també ha subratllat que el monarca «no serà mai benvingut a Catalunya», i ha asseverat que sempre es trobarà amb «expressions de rebuig» a la seva visita. D'altra banda, el secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, també ha atès la premsa des del pont de l'acció principal, i ha afirmat que Felip VI representa «l'oligarquia del cop d'estat del 1936, blanquejada pel règim del 1978».