Mossos BCN

L'Ajuntament de Barcelona demana una reunió amb els Mossos per la inseguretat al Port Olímpic

El mes de febrer del 2018, el consistori va plantejar tancar tots els locals d'oci nocturn de la zona

El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat una reunió d'urgència amb els Mossos d'Esquadra per tal d'abordar la falta de seguretat al Port Olímpic. L'Ajuntament denuncia que fa mesos que, en aquesta zona, hi ha diversos conflictes.

De fet, aquesta mateixa matinada ha mort un home després d'una baralla en ple carrer Marina, i a principis d'aquest mes de juliol també es va produir en aquesta zona una agressió sexual a una menor. A l'abril, una parella va denunciar una agressió homòfoba en una discoteca del Port Olímpic. Batlle vol que la reunió es faci amb la «màxima urgència». La reclamació de l'Ajuntament arriba després de l'últim episodi violent, que ha tingut lloc aquesta matinada i en el qual un home hi ha perdut la vida.

Local del Port Olímpic on s'ha iniciat la baralla.
Local del Port Olímpic on s'ha iniciat la baralla. | CatalunyaDiari.cat

 

Trasllat de competències

Fa mesos que la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, reclama a la Generalitat que desbloquegi la delegació de les competències del Port Olímpic. Sanz considera que es tracta d'un espai «obsolet» que necessita una transformació urbana i que, malgrat tenir el projecte per fer-ho, el consistori no el pot tirar endavant perquè la Generalitat no n'ha cedit les competències. 

  

El mes de febrer del 2018, l'Ajuntament plantejava tancar tots els locals d'oci nocturn del Port Olímpic el 2020, quan acaben totes les concessions dels locals. Segons va assegurar llavors l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'aposta del govern municipal és potenciar usos «més positius» per millorar els problemes de convivència derivats de l'existència d'aquest tipus d'establiments. 

També et pot interessar...