Imatge de la plaça del Mercadal de Reus engalanada per Nadal.

Un Nadal ple de llum, il·lusió, mercats i activitats de tota mena per viure a Reus

Un os gegant il·luminat, el Mercat de Nadal i d'Artesania, circ, teatre,..., el Nadal amb més intensitat es viu aquest any a la capital del Baix Camp

El Nadal és un moment ple de màgia per a tota la família i a la vegada, coincidint amb els dies festius i les vacances escolars, també és un temps ideal per allunyar-se de casa i descobrir com es viu a fora. Al Baix Camp, la seva flamant capital, Reus, ha preparat un cop més unes festes de Nadal espectaculars  que fan gaudir no només els seus ciutadans, si no també a tothom qui la visita. Des del 28 de novembre que la ciutat bull d'activitats i es respira Nadal per tots els costats, i és que una acurada il·luminació i una agenda plena d'actes fan que tothom estigui totalment immers en aquestes festes.

Els carrers de Reus, plens de gom a gom per aquest Nadal.
Els carrers de Reus, plens de gom a gom per aquest Nadal. | Laia Solanellas

Un Nadal ple d'il·lusió, llum, música, teatre i circ. Aquesta és la proposta de Reus, a més dels tradicionals actes que se celebren també arreu de la geografia catalana. En aquesta línia doncs, aquest cap de setmana es podrà gaudir d'un nou espectacle pels carrers del centre després que ja hagin passat  el gran zepelí de Monsieur Bocamoll i l'esbojarrada família de gallines de Kaos Corral.

Espectacles, mercats i llum

La programació del Nadal a Reus compta el dissabte 21 de desembre, a partir de les 19.00 hores, amb un nou espectacle itinerant. Es tracta de la visita de'n Hathi, un gran elefant que farà les meravelles de petits i grans obrint-se camí per la ciutat amb pas ferm i solemne. El darrer espectacle de la temporada de Nadal a Reus serà el dissabte 28 de desembre, també a les 19.00 hores, amb 'La Llebre i la Tortuga'. Dos personatges mítics que convertiran l'espai quotidià en protagonista d'una fàbula que tots coneixem.

Els espectacles fan gaudir a petits i grans aquest Nadal a Reus.
Els espectacles fan gaudir a petits i grans aquest Nadal a Reus. | Laia Solanellas
 

A més d'aquests dos espectacles itinerants, els carrers del centre de Reus estaran plens de sorpreses cada dia i és que diversos personatges nadalencs, acompanyats per un vehicle «màgic de Nadal», recorreran la ciutat repartint el programa i informant sobre totes les activitats.

Reus compta amb dos mercats de Nadal per comprar tot el que busqueu.
Reus compta amb dos mercats de Nadal per comprar tot el que busqueu. | Laia Solanellas
 

I en quin Nadal pot faltar un bon mercat? Doncs a Reus en trobareu dos. El típic Mercat de Nadal, ple d'encant, llums i casetes de fusta, està ubicat a la cèntrica plaça del Mercadal fins al 23 de desembre i al mig de les parades hi ha la joia de la corona, un arbre nadalenc de 14 metres d'alçada, 2025 watts de potència i 46.900 punts de llum led. D'altra banda, a la plaça Evarist Fàbregas enmig d'un entorn màgic hi ha el  Mercat d'Artesania, fins al 6 de gener, on hi trobareu objectes de regal d'allò més originals i fets a mà.

Un osset de llum de 4 metres d’alçada

La plaça de la Llibertat de Reus enguany té com a protagonista un osset de llum de 4 metres d’alçada. Els nens interactuen amb aquest nadalenc i gran os passant-s'ho d'allò més bé. A més, com és habitual es podrà gaudir de la pista de gel i una zona lúdica i d’atraccions

La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat:  retaules vivents de Nadal, cantades de nadales, exposicions de pessebres, caga tió, l’Home dels Nassos i la representació de Els Pastorets, entre molts d’altres.

La pista de gel és una de les atraccions anuals del Nadal a Reus.
La pista de gel és una de les atraccions anuals del Nadal a Reus. | Laia Solanellas
 

Un Nadal modernista

I si el que busqueu és una sortida cultural i nadalenca a la vegada, l’Agència Reus Promoció ha organitzat per tercer any sota el títol 'El Nadal més modernista' el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda. Els infants, d’entre 4 i 10 anys, que realitzin aquesta activitat, amb una durada d’una hora i mitja, coneixeran el Gaudí Centre d’una manera diferent mentrestant els seus pares poden anar de compres.

Els Reis d'Orient a Reus protagonitzen una cavalcada espectacular.
Els Reis d'Orient a Reus protagonitzen una cavalcada espectacular. | Laia Solanellas

L'arribada de SMM els Reis d'Orient a la ciutat

L’arribada dels patges reials pels carrers de la ciutat i la seva corresponent rebuda tindrà lloc els dies 30 de desembre, a les 18.00 hores, i el 31 de desembre, d’11.00h a 13.00 hores. Pel que fa a la recollida de cartes, serà als jardins de la casa Rull els dies 2, 3 i 4 de gener de 17.00h a 20.00 hores i el 4 de gener d’11.00h a 13.00 hores i de 17.00h a 20.00 hores. Pel que fa a la cavalcada de SSMM els Reis Mags de l’Orient, tindrà lloc a partir de les 19.00 hores i sortirà des del carrer Ample celebrant la cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.