Representants de l'Ajuntament de Reus, de la Diputació de Tarragona i del World Padel Tour durant la presentació de l'Open de Reus-Costa Daurada

Reus acollirà un Open del World Padel Tour durant almenys dos anys

Entre l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona hi aportaran 150.000 euros | L'organització calcula que deixarà dos milions d'euros d'impacte directe

El World Padel Tour passarà per Reus durant, almenys, els pròxims dos anys. Aquest dimarts s'ha signat el conveni de col·laboració entre l'organització de l'esdeveniment, l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona perquè la ciutat aculli un dels òpens del campionat. El mes de març del 2022 serà el primer torneig que es disputi a Europa.

Portarà per nom Estrella Damm Reus - Costa Daurada Open, durarà vuit dies i comptarà amb 150 partits oficials. Hi passaran 304 esportistes i tot plegat deixarà, segons l'organització, dos milions d'euros d'impacte directe. La fase final de la competició es disputarà al Pavelló Olímpic de Reus i a un segon escenari de la mateixa ciutat que encara s'ha de definir.

Pel que fa a la fase prèvia, tampoc s'ha tancat quin o quins pavellons l'acolliran, i no es descarta que sigui algun altre municipi de la zona. L'acord signat avui entre l'organització del campionat i les institucions ha comptat amb la presència, com a testimoni, d'Ariana Sánchez, jugadora reusenca del World Padel Tour situada entre les deu millors del mon.

L'any 2020 va endur-se l'Estrella Damm València Open del WPT juntament amb Alejandra Salazar. A la jove jugadora de pàdel se l'ha definit, en clau local, com una «ambaixadora de la ciutat al mon». La Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i els patrocinadors locals aportaran, segons el conveni signat aquest dimarts, 135.000 euros per a la primera edició i 140.000 euros per a la del 2023.

Les institucions ho veuen com una oportunitat per impulsar la reactivació econòmica després dels estralls de la pandèmia. A més, segons s'ha destacat des de Worl Padel Tour, l'impacte econòmic previst superarà amb escreix els 275.000 euros anuals que hi posaran les institucions i es notarà a diferents sectors.

«L'epicentre del pàdel mundial»

Luis Torres, director de Seus del World Padel Tour, ha recordat que Reus entrarà a la llista de ciutats com Estocolm, Buenos Aires, Lisboa, Barcelona o Madrid, que han acollit aquesta competició els últims anys. Aquest Reus - Costa Daurada Open servirà perquè la capital del Baix Camp sigui «una de les ciutats que es converteixi, durant una setmana, en l'epicentre del pàdel mundial».

Torres ha exposat que l'esdeveniment portarà «dos milions d'euros de retorn directe», impactant en sectors com l'hostaleria, el comerç, els hotels o els taxis. El director de Seus del World Padel Tour ha volgut deixar clar el compromís de l'organització amb la ciutat, i tot i que el conveni que s'ha signat fa referència a les edicions del 2022 i del 2023, ha afirmat que «crec que avui neix un matrimoni de molts anys amb aquesta ciutat».

Des de les institucions es veu com un esdeveniment per a la ciutat, però també per a tota la Costa Daurada. Entre altres motius, perquè compta amb la implicació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Una oportunitat per a tota la regió segons l'ha qualificat Noemí Llauradó.

La també vicealcaldessa de Reus, que avui actuava com a presidenta de la Diputació, considera que poder planificar grans actes esportius com aquest son una mostra més del retorn a la normalitat, o almenys de la superació de la pandèmia. Ho ha qualificat, de fet, d'«un nou pas endavant per la reactivació turística de les nostres comarques i, per extensió, de la nostra economia».

Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha recordat el bagatge històric del Pavelló Olímpic de Reus, des de la subseu dels Jocs del '92 d'on agafa el nom, fins a campionats internacionals d'hoquei i de patinatge que hi han fet parada. Amb la mateixa reivindicació local ha volgut aplaudir tant a Ari Sánchez com a l'equip de Reus Esport i Lleure.