Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les carpes del SEM a Benifallet

Reus, Valls i Tortosa, de ciutats segures a punts calents de la pandèmia a Catalunya

El Camp de Tarragona ha entrat en zona vermella per primera vegada des de l'abril

Imatge de les carpes del SEM a Benifallet
El Camp de Tarragona ha entrat en zona vermella per primera vegada des de l'abril | Catalunya Diari

La província de Tarragona entra per primera vegada a la zona vermella per l'alt augment de positius que hi ha hagut al territori. Reus, Tortosa i Valls es troben en el punt de mira pel nombre de contagis que s'estan registrant en els últims dies, i preocupa molt la velocitat amb la qual s'estan estenent. 

Benifallet, a la comarca del Baix Ebre, va ser el poble on primer van saltar les alarmes. Al costat del riu Ebre, i amb poc més de 800 habitants, l'Ajuntament va demanar fer cribratge amb PCR massives després d'haver detectat un total de 14 positius — una xifra molt alta tenint en compte que es tracta d'un municipi amb tan pocs veïns —. 

El brot d'aquest petit poble ha estat atribuït a un restaurant del municipi, i esperen poder controlar el brot després d'acabar amb el cribratge. «Espero que surti pràcticament tothom negatiu i puguem tornar a la rutina diària», ha assegurat Mercè Pedret, l'alcaldessa, a 'La Vanguardia'.

Velocitat de propagació de 2,29

D'altra banda, Reus, la capital del Baix Camp és la ciutat amb més perill de rebrot a Catalunya en aquests moments. Amb 130.000 habitants, han detectat 144 positius en els últims dies, fet que representa un risc de rebrot del 324 — molt superior a la mitjana catalana, la qual se situa en 146,72 —. 

És per aquest motiu que el Departament de Salut està estudiant la possibilitat de fer tests massius per tal de poder controlar millor la situació epidemiològica a la ciutat, segons publica el mitjà citat anteriorment. 

Alhora, Reus mostra una velocitat de propagació de 2,29 — dues persones positives per cada infectat —, mentre que la mitjana de Catalunya se situa a 1,02 — es considera estable quan és per sota d'1 —. Aquest índex també s'ha disparat a Valls i Tortosa, on ja superen la xifra de 3, mostrant un alt índex de rebrot

Brots per la mobilitat de la ciutadania

Es tracta de la primera vegada que el Camp de Tarragona es troba en alerta per la seva situació epidemiològica des del mes d'abril. Les autoritats apunten al fet que es tracten de brots causats per la mobilitat de la ciutadania — exceptuant el cas de Benifallet —: les autoritats locals demanen evitar reunions familiars o socials massives, les quals són gran causant del problema.