Montserrat Caelles a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus amb una pantalla al costat

Reus actualitza el web de Promoció de Ciutat per millorar l'atracció de turisme

S'ha dissenyat per ajustar-se a les preferències de cada usuari

La regidoria de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus ha actualitzat el web propi per ajustar-se al sector turístic actual. El nou domini és reusturisme.cat i s'ha posat en marxa aquest dilluns. Vol ser la porta d'entrada a l'oferta turística de la ciutat renovant el web anterior, de l'any 2013, i posant-lo al dia.

Segons la regidora de l'àrea, Montserrat Caelles assegura que el perfil de turista actual prepara els viatges amb més antelació. «Preparen els seus desplaçaments i vacances abans d'arribar a destí i amb més anticipació que en el passat», assegura. És per això que considera que el nou lloc web és una eina útil per als visitants de la ciutat.

Des del punt de vista de l'usuari «planeja la visita a la ciutat partint dels seus gustos i preferències». «Des del mateix sofà de casa llista els espais a visitar i les experiències a viure un cop arribi a Reus», explica Caelles. El web s'ha dissenyat seguint la nova marca turística de la ciutat: Reus, ciutat amb geni. Una escapada genial.

La pàgina principal es divideix en les diferents línies d'atracció de visitants de la ciutat. Les compres, el vermut o el modernisme en són alguns exemples. També permet reservar visites guiades i altres ofertes i atractius turístics similars, o marcar-les com a interessants per fer-se una planificació a mida quan hagi seleccionat totes les que vulgui.

Segons ha explicat Caelles, el disseny del web i la seva organització interna s'ha fet perquè sigui àgil i dinàmic per als usuaris i la informació s'hi actualitzi constantment. A més també s'ha pensat perquè s'adeqüi a les preferències de cada usuari pel que fa als gustos i les preferències. En relació amb els negocis privats, com bars i restaurants, tots aquells que ho desitgen també hi figuren.

D'aquesta manera, des del mateix web es poden arribar a reservar àpats als establiments de la ciutat. La idea del portal web és que des d'un mateix lloc es pugui organitzar tota una visita i estada a Reus. Una dinàmica que, segons tenen detectat des de l'Agència Reus Promoció, ha anat a l'alça els últims anys.