Revelen una altra conseqüència del coronavirus: afecta la boca

Cada vegada són més les seqüeles que es van descobrint

Pla mitjà d'un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR en una escola
Detecten una nova seqüela del coronavirus | ACN

A principis del 2020 el coronavirus era un virus totalment desconegut sobre el qual es tenia molt poca informació. El que va començar a la Xina s'ha expandit a tot el món, i s'ha estat investigant des de llavors.

A Espanya, el virus va irrompre a finals de febrer. Molts recordaran per la resta de les seves vides el confinament total que es va decretar com a mesura per evitar els contagis, en una època marcada per lla incertesa, ja que encara no se sabien moltes coses sobre la pandèmia. Ara com ara, tot i que segueixen havent-hi molts contagis i morts, sembla que està començant a veure la llum al final del túnel, gràcies al pla de vacunació que s'espera per 2021.

Una altra de les moltes coses que estan ajudant a controlar la pandèmia són els diferents descobriments al voltant dels símptomes i les seves posteriors conseqüències. En plena època hivernal és molt fàcil confondre el coronavirus amb una grip o fins i tot un refredat comú. No obstant això, amb el pas del temps van sortint més símptomes que esclareixen més les circumstàncies.

El New York Times ha informat sobre una nova conseqüència produïda per culpa del coronavirus i que fins ara no s'havia sentit molt. El mitjà americà ha explicat que els problemes dentals poden ser una greu conseqüència del virus.

Les seqüeles del virus

En aquests últims mesos hem arribat a escoltar conseqüències d'allò més diverses, des de pèrdues d'olfacte i gust fins congelació de falanges el peu. El que mai s'havia dit és que la boca també és un factor clau a tenir en compte després de passar la Covid-19.

Són moltes les persones que han patit terribles seqüeles per culpa de virus. Hi ha massa pacients que han perdut la capacitat pulmonar i altres que amb prou feines poden caminar. La pèrdua de cabell o la depressió també són algunes de les males conseqüències que per desgràcia pateixen diverses persones que han superat el virus.

Problemes amb la dentadura

El citat mitjà americà ha informat que hi ha pacients ja recuperats als quals els hi han caigut algunes dents de forma indolora i sense sagnat. Fins i tot també ha explicat que alguns han mostrat greus deterioraments en les seves dentadures. Sembla que el virus també afecta les dents, cosa que fins ara ningú sabia. El que estan intentant esbrinar és si aquests símptomes es produeixen quan el pacient manté el virus per molt temps, o si succeeix a qualsevol mena de persona que hagi superat el virus. El citat mitjà també ha alertat les persones que ja tinguin problemes dentals, ja que en el cas de contagi podrien agreujar més els seus problemes bucodentals.

New York Times ha mostrat diversos exemples com el de Farah Khemili, una dona de 43 anys que va perdre una peça dental mentre menjava. Aquesta pacient es va trobar amb diverses persones que igual que ella, després d'haver superat el virus, es van topar amb el mateix problema.

El mitjà americà assegura que encara no hi ha prou dades per a saber si això és una seqüela de virus o no, però que poden existir infinits factors que hagin provocat aquests problemes dentals. El que el New York Times ha volgut destacar és que diversos experts han manifestat la seva sorpresa per veure com hi ha casos en què caiguin les dents sense cap mena de sagnat.


Comentaris

envia el comentari