Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida

Sancionen dos bars de Girona que incomplien les mesures sanitàries de la covid-19

Un dels establiments on els agents van aixecar acta havia habilitat el magatzem com a menjador

Pla obert de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida
Dos bars de la ciutat de Girona han estat multats per incomplir les mesures anticovid. | CatalunyaDiari

La Policia Municipal de Girona ha interposat 16 denúncies en dos bars per incomplir les mesures sanitàries derivades de la pandèmia de la covid-19. Les actuacions es van portar a terme durant la jornada d'ahir gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que van ser els mateixos veïns qui van avisar al cos de seguretat. El primer dels establiments està situat al carrer de la Rutlla. Allà es van aixecar dues actes, una per excés d'aforament, i una segona per tenir més persones de les permeses a les taules i haver habilitat el magatzem com a menjador.

Pel que fa al segon establiment multat, situat al carrer Sobrequés, s'hi van aixecar un total de 14 actes. Una desena a clients que incomplien les mesures, una al local per estar obert fora de l'horari permès segons les normes del Procicat, i dues més a clients per desobediència, ja que no volien abandonar el local quan la policia els hi va demanar.

Justícia posa en marxa un nou jutjat de Família a Girona, una llarga demanda del sector a la comarca

En un altre ordre de coses, el Departament de Justícia posarà en marxa aquest dilluns el segon Jutjat de Família a Girona. Es tracta d'una llarga demanda del sector a la demarcació i que ha de servir per descongestionar l'actual. El nou jutjat ocuparà l'espai que deixa el Mercantil a l'Avinguda Ramon Folch, ja que aquest passarà a les dependències del Palau de Justícia. La nova instal·lació suposarà una inversió per part del Govern de 298.000 euros. En els popers dies, també començaran les obres de rehabilitació de la façana i la teulada de les dependències a Ramon Folch, que suposaran una despesa d'1'14 milions d'euros (MEUR). Està previst que els treballs finalitzin la primavera de l’any que ve.

El nou jutjat de Família prestarà el seu servei a veïns de 37 municipis de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, que sumen més de 226.000 habitants. Per posar-lo en marxa, el Departament de Justícia ha incorporat un equip de deu professionals, entre auxilis judicials, gestors i tramitadors processals. A banda, comptarà amb un jutge i un lletrat designats respectivament pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Ministeri. Es tracta del primer jutjat que es posa en marxa a Girona en els últims deu anys.