Pla obert de la celebració de la revetlla de Sant Joan d'aquest 2021 a la platja de la Barceloneta

La revetlla de Sant Joan deixa una xifra similar d'incidències a la de l'any passat

Protecció Civil fa un balanç positiu de la revetlla perquè la ciutadania «ha celebrat amb prudència»

La directora general de Protecció Civil, Mercès Salvat, ha fet una valoració molt positiva de la revetlla de Sant Joan perquè, tot i l'alta participació ciutadana, molt similar a la de fa dos anys, els incidents registrats s'han situat al nivell de l'any passat en plena pandèmia. En aquest sentit, ha atribuït les bones xifres al fet que la ciutadania ha sabut trobar l'equilibri entre «celebrar i fer-ho amb prudència».

En aquest sentit, Salvat també ha remarcat el fet que durant la revetlla no s'hagi registrat cap víctima mortal a les carreteres catalanes tot i l'alt volum de vehicles que han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa a l'ús de les platges durant la revetlla, ha destacat que, més enllà d'algun incident aïllat, la nit ha estat tranquil·la perquè la gent ha actuat amb civisme i seguint les recomanacions de les autoritats.

La nota negativa de la nit de Sant Joan han estat les dues agressions, una homòfoba al districte de Gràcia i una sexual a Esplugues de Llobregat, denunciades durant la revetlla. Aquí, la directora general de Protecció Civil ha condemnat enèrgicament els fets deixant clar que és «intolerable» que en ambients festius es produeixin aquesta mana d'agressions.

857 persones ateses pel SEM

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 857 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan durant la darrera nit i matinada. La majoria d'atencions s'han fet en accidents de trànsit, amb 473, mentre que també hi ha hagut 278 persones ateses per intoxicacions, 57 per agressions, 38 per cremades, dos per amputacions i nou per ofegaments.

La majoria de serveis s'han fet a l'àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha hagut 20 dels 38 cremats, 122 dels 278 intoxicats, 28 de les 57 agressions i 180 dels 473 accidents. Durant la nit, el telèfon 061 ha rebut també 3.764 trucades.

La revetlla es tanca amb 59 persones detingudes

Els Mossos d'Esquadra han detingut 59 persones durant la revetlla de Sant Joan, un 31,4% menys respecte a la darrera revetlla comparable, la de 2019. Del conjunt d'actuacions destaca la detenció d'un home per una agressió sexual a Esplugues de Llobregat. En relació amb casos no relacionats amb la revetlla hi ha hagut dotze detencions més, respecte de les tretze de 2019.

Pel que fa als controls de trànsit, la policia ha fet 1.752 proves d'alcoholèmia i 46 de drogues, amb un resultat de 205 positius per alcoholèmia i 32 per drogues. D'altra banda, els Agents Rurals han denunciat quatre persones per incompliment de la normativa de prevenció d'incendis.