El confinament obligatori durant la pandèmia del coronavirus, que ja fa 40 dies que ens manté a gairebé tots a casa, ha provocat que la gran majoria de persones tinguin molt de temps lliure, fins i tot massa si tenim en compte que al nostre ritme de vida habitual, si una cosa fa falta és el temps lliure.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
Els primers dies, molta gent va aprofitar per fer feines de casa que tenia acumulades des de feia temps, i poc després es va anar despertant en gran part de la població els desitjos de provar de fer coses noves. Hi ha persones que estan descobrint un autèntic món a la cuina de casa, amb receptes que mai abans s'havien atrevit a fer, i n'hi ha d'altres que han preferit fer manualitats, redecorar la casa o muntar-se un petit gimnàs a casa per no perdre la figura.
D'altra banda, no només les persones individuals han buscat formes d'entretenir-se i d'ocupar el seu temps, també moltes empreses, especialment les dedicades a la cultura i l'entreteniment, han decidit participar d'aquesta onada. Algunes d'elles fins i tot han convertit alguns dels seus productes, habitualment de pagament, en gratuïts per als usuaris.
Per exemple, Netflix, la plataforma de vídeo sota demanda més coneguda, ha pujat alguns dels seus documentals a YouTube de forma gratuïta. I Movistar+ va oferir un mes de continguts gratuïts a l'inici de la pandèmia.
El món del cinema també s'ha unit per fer front a la pitjor crisi que es recorda al sector. Algunes cadenes cinematogràfiques han sumat esforços per crear una plataforma on distribuir les pel·lícules que s'havien d'estrenar als cinemes però que, malauradament, no podran fer. Això sí, mitjançant un pagament equivalent al que es pagava a les sales de cinema físiques.
La revista Astèrix, gratuïta i en català a la web
I al món de la literatura també hi ha hagut exemples d'aquest tipus. L'últim que hem conegut, a més, arriba també amb contingut en català, per si mateix no gaire habitual de trobar fora dels mitjans públics. Així, la revista 'Astèrix' ha decidit publicar el seu primer número a la web, i permetre la seva descàrrega gratuïta tant en castellà com en català.
Amb aquesta decisió, la revista pretén ajudar les persones que estan tancades a casa i que volen contingut per llegir, per exemple, però que no poden sortir a adquirir llibres perquè les llibreries estan tancades. Els còmics o les revistes són una bona forma de mantenir viu l'esperit de lectura, i si també pensen en el públic catalanoparlant, és un gest a tenir en compte.
Així doncs, el primer volum de la revista 'Irreductibles amb Astèrix' està disponible en aquest enllaç en la seva versió en català, i en aquest altre enllaç en la seva versió en castellà. A més, a la web hi ha diversos continguts per conèixer millor la història d'aquests personatges, dos dels més populars al món del còmic en tota la història.