La Revolta dels Autònoms es convertirà en l'Associació Sindicat dels Autònoms

Aquest cap de setmana s'ha celebrat una votació interna que ho ha decidit per aclaparadora majoria

Dues persones treballen en un coworking a Barcelona.
La Revolta dels Autònoms ha pres aquest cap de setmana una decisió clau sobre el seu futur. | ACN

Cap de setmana clau per al futur del grup La Revolta dels Autònoms. Dues setmanes més tard del caos generat per les ajudes de la Generalitat al col·lectiu de treballadors per compte propi, el grup ha decidit la seva constitució en associació amb personalitat jurídica pròpia, sota la denominació de 'Sindicat dels Autònoms'. Es tracta d'un pas endavant històric, en el sentit que serà la primera entitat a Catalunya dedicada en exclusiva a la defensa dels drets laborals dels autònoms.

Un èxit rotund: de no existir a constituir-se en associació en dues setmanes

Tot plegat va començar ara fa dues setmanes, els dies 9 i 10 de novembre, quan la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va impular una línia d'ajuts per a autònoms dotada amb 20 milions d'euros, a raó de 2.000 euros per professional per compte propi. A la pràctica, doncs, l'ajut arribava a tan sols 10.000 dels vora 550.000 autònoms que hi ha a Catalunya, menys del 2%. A més, els diners es concedien per ordre de presentació de sol·licituds, sense atendre cap criteri d'equitat, i a través d'un web que va estar col·lapsat durant la major part de les dues jornades en què es van oferir ajudes.

El cúmul de despropòsits provocats per la gestió feta des del Govern va provocar una onada d'indignació, però alhora l'embrió d'una nova organització. Naixia així el grup 'La Revolta dels Autònoms', que va sumar adhesions a partir d'un manifest escrit per sis professionals per compte propi impulsors. En qüestió de dies, es va assolir el suport de més de 7.200 autònoms, vinculats a través de les xarxes socials.

Des de la setmana passada es va iniciar un procés de votació interna sobre quin havia de ser el futur del col·lectiu i, per majoria aclaparadora, es va decidir la constitució en associació-sindicat per tal de defensar de manera col·lectiva i continuada els drets dels autònoms. Aquesta és la decisió que s'ha rubricat aquest darrer cap de setmana, de manera que ara s'iniciaran els passos legals necessaris per tal de donar compliments a la constitució de l'entitat: el Sindicat dels Autònoms, doncs, és a punt de ser una realitat.


Comentaris

envia el comentari