Sindicat, manifestació o decàleg: la Revolta dels Autònoms decideix el seu futur

El col·lectiu denuncia l'augment de sou del funcionaris per 100 MEUR, cinc vegades més que la xifra d'ajuts destinats als autònoms

Dues persones treballen en un coworking a Barcelona.
La Revolta dels Autònoms ja aplega més de 6.000 persones adherides. | ACN

La Revolta dels Autònoms sorgida aquesta setmana segueix avançant a passos de gegant. Només tres dies després que la iniciativa s'endegués, sota el paraigua d'un manifest reivindicatiu i un grup de Telegram, ja s'hi han adherit gairebé 6.300 persones. 'Revolta dels Autònoms' pretén agrupar els treballadors per compte propi de Catalunya indignats després del terrible espectacle que, a principis de setmana, va oferir el Govern de la Generalitat amb els ajuts extraordinaris dirigits a aquest col·lectiu.

Uns ajuts manifestament insuficients —2.000 euros només per a 10.000 autònoms, quan a Catalunya n'hi ha vora 550.000— i amb un sistema de concessió gens equitatiu, premiant de manera automàtica els 10.000 primers en presentar sol·licitud en un web que, per posar la cirereta al pastís, es va penjar tant dilluns com dimarts.

Els autònoms decideixen quin serà el futur de la 'revolta'

Així doncs, després d'uns primers dies de viralització del manifest, la Revolta dels Autònoms ha endegat una consulta interna a través de Telegram que s'allargarà fins el vespre del proper dimarts, 17 de novembre. S'hi sotmeten a votació el centenar de propostes rebudes, agrupades en tres grans blocs. El primer constituir-se en una plataforma amb personalitat jurídica pròpia, és a dir, un sindicat o una associació; el segon, elaborar un decàleg de propostes obertes i presentar-lo a l'administració; i el tercer, convocar una manifestació davant d'una seu institucional.

«Tot i que les opcions poden ser compatibles entre elles a mig termini creiem que cal filar prim per tal que puguem dur a terme accions concretes el més aviat possible», adverteixen des de la Revolta dels Autònoms.

Indignació per la diferència entre els 100 MEUR per apujar el sou dels funcionaris i els 20 MEUR dels ajuts als autònoms

A més, des del grup s'ha posat sobre la taula una nova polèmica sorgida en les darreres hores, que ja hem explicat aquest divendres, 13 de novembre, a CatalunyaDiari: «La votació coincideix amb un nou anunci del govern: ahir a la nit es va filtrar que la Generalitat farà servir 100 milions del pressupost públic per apujar el sou de tots els funcionaris (una xifra 5 vegades superior a la destinada a la 'Loteria dels Autònoms')», ha manifestat l'organització de la Revolta dels Autònoms a les xarxes socials.

Les comparacions són odioses i la diferència entre el total destinat als ajuts a autònoms i a l'augment del sou dels funcionaris ha fet créixer la flama de la indignació entre el col·lectiu de treballadors a compte propi, que en els pròxims dies decidirà el seu futur més immediat.


Comentaris

envia el comentari