La política no descansa. Un dia després de la proclamació històrica de Pau Ricomà (ERC) a l’alcaldia de Tarragona, el debat sobre simbologies i institucions públiques torna a ser sobre la taula, ara, del nou batlle tarragoní.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
La decisió, en mans dels comuns
Avui diumenge, 16 de juny, en declaracions a Catalunya Ràdio, Ricomà ha afirmat que sotmetrà a decisió del ple municipal si posa, o no, un llaç groc a la casa consistorial de la plaça de la Font. La postura de l'alcalde sembla clara i l'ha refermada, minuts més tard, en una nova entrevista a RAC1. «El meu compromís és absolut amb la causa per la independència a nivell individual, però és el conjunt del plenari de la ciutat el que ha de prendre les decisions».
Amb això i la composició actual de l’hemicicle, la decisió final recaurà inexorablement sobre els comuns, claus en el desbancament de Ballesteros, ja que ni el bloc independentista —ERC, Junts per Tarragona i la CUP—; ni l’oposició no sobiranista —PSC, Cs i PP—, tenen majoria per imposar els seus designis a l'Ajuntament de Tarragona.
. @pauricoma participa a @elsuplement de @CatalunyaRadio en un connexió on participen els quatre alcaldes de les capitals catalanes. Destaca la il·lusió per governar amb valors republicans i la generositat dels grups que han permès la investidura pic.twitter.com/n8nXIo8Jo6
— ERC Tarragona (@esquerratgn) 16 de juny de 2019
«La ciutat està il·lusionada amb el canvi»
Pau Ricomà, durant la ronda d'entrevistes radiofòniques dominical, també ha destacat que «el traspàs a Tarragona va ser festiu, la ciutat està il·lusionada amb el canvi», i ha reafirmat que el seu primer objectiu serà «refer una ciutat que ha quedat molt abandonada». «Tot demana treball, espais de feina en comú. El que ha passat respon a una necessitat de ciutat, vivíem en una ciutat de decadència, de falta d'autoestima: el desastre dels Jocs, l'estat general del municipi, les acusacions de corrupció...», ha manifestat.