Imatge de Pilar Rahola i Eduard Pujol al programa de 8tv

Ridícula estrena de Pilar Rahola a 8tv: sense senyal durant més de 15 minuts

La cadena catalana ha començat l'any lluny de les expectatives generades

Les festes ja han passat i això significa, tornada a la normalitat. Les cadenes de televisió també reconfiguren les seves graelles de programació després d'unes dates especials. La cadena catalana 8tv no ha estat una excepció i aquest dissabte, set de gener, ja han tornat a emetre el programa habitual.

El conegut magazín polític presentat per Eduard Pujol, 'Fax' tornava a la seva emissió setmanal després de gairebé un mes sense programa. La parada nadalenca no ha estat en va, el programa ha incorporat nous canvis en la seva presentació. La fins ara copresentadora de l'espai, Elisabet Cortiles, va ser acomiadada de manera sobtada fa uns dies i el seu lloc ha estat ràpidament ocupat per la tertuliana, Pilar Rahola.

Un error imperdonable

Així doncs, la periodista barcelonina i el polític martorellenc van fer de tàndem i van conduir les diverses seccions del programa, sense fer ni una sola referència a la seva excompanya. La cadena va patir un entrebanc important durant la seva emissió. Durant una pausa de publicitat, un problema tècnic va deixar l'emissió de 8tv a negre durant més de quinze minuts.

En recuperar el senyal, ambdós conductors van aparèixer com si res hagués passat i lluny de demanar disculpes als espectadors que es van quedar sense emissió, els presentadors van seguir com si res hagués passat amb una conversa amb l'extertuliana de 'Sálvame', Karmele Marchante. Els espectadors no van deixar passar aquest garrafal error d'emissió i es van queixar a les xarxes.

Altres errors durant l'emissió

La pèrdua de senyal durant l'emissió no va ser l'únic contratemps de la nit. Malgrat els canvis que ha realitzat la cadena, el primer episodi del 'Fax' del 2023 no va tenir gaire fortuna i es va quedar amb només 12.000 espectadors i un 0,8% de quota de pantalla. Per una altra banda, Rahola no va tardar més de cinc minuts en trencar la imparcialitat que hauria de tenir un presentador en un espai polític.

Rahola va respondre a una de les preguntes que va llançar als espectadors: «Et mobilitzaràs contra la cimera del 19 de gener entre Espanya i França a Barcelona com demana Puigdemont?», preguntava el programa a la seva audiència. «A mi no em preguntes?», li va qüestionar Rahola a Pujol.

«És que em tombaràs l'enquesta...», va dir-li el seu company de programa, Eduard Pujol. Així i tot, la tertuliana va actuar com si encara fos tertuliana i va fer el seu speech, assegurant que ella hi anirà. Un fet que va decantar l'enquesta cap a l'opció del sí.

Finalment, l'espai va patir un altre altercat destacable. Durant l'entrevista dels presentadors al locutor de RAC1, Jordi Basté, va agafar els papers amb el guió de Pujol i les va estripar. «Puc fer una barbaritat?», va preguntar Basté, mentre se li escapava un somriure. «No pot fer cap barbaritat si us plau. No trenqui res més. Mare de Déu, tota la vida ha sigut un gamberro i sempre ho serà», va dir Pujol en veure el que acabava de passar.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp