Agent de la Guàrdia Civil al costat d'un vehicle del cos policial

La Rioja anuncia el tancament perimetral de tota la comunitat durant 15 dies

La mesura entra en vigor en les pròximes hores

El govern de la Rioja ha decidit restringir l'entrada i sortida de la comunitat als desplaçaments que no siguin essencials durant quinze dies, des del pròxim divendres 23 d'octubre i fins a les 00.00 hores de dissabte 7 de novembre. Una mesura que s'imposa amb la intenció de frenar l'avanç del coronavirus, segons ha anunciat la presidenta de l'Executiu Rioja, Concha Andreu.

No es podrà accedir a la comunitat de La Rioja llevat de les excepcions ja conegudes com acudir al centre laboral, per qüestions acadèmiques, sanitàries, atendre persones dependents o de tornada al domicili habitual. Andreu ha confirmat també que els establiments de restauració o comercials hauran de tancar a les 21 hores, excepte farmàcies, supermercats i locals de servei de menjar a domicili.

La Rioja compta amb 1.296 casos actius de covid-19, 27 més que en l'última jornada. Hi ha 133 persones ingressades en centres hospitalaris (111 en planta i 22 a l'UCI), que són 21 més; i 35 brots actius, amb tres nous, que tots tenen origen familiar.

Andreu ha descartat el tancament total de l'hostaleria perquè «el sector està adoptant totes les precaucions i el principal risc de contagi resideix més en la relaxació d'alguns dels seus clients en moments puntuals que en els mateixos establiments». Per això, ha confiat que les limitacions horàries i d'aforament acordades resultin suficients per contenir la tendència que està tenint la pandèmia a La Rioja, que ha qualificat de «preocupant».

Casos per localitats

Logronyo ha augmentat en 19 persones els seus casos actius per coronavirus fins a situar-se en 707 en les últimes 24 hores, segons l'última informació actualitzada aquest dimecres pel Govern de la Rioja. Per la seva banda, s'ha produït un cas més a Calahorra -que registra 138-, mentre a Arnedo ha baixat en 10 persones, fins als 114.

En Lardero, els casos registrats són de 30, per 29 a Alfaro i 24 en Pradejón. Nájera compta amb 22, per 19 de Villamediana i Rincón de Soto. Després d'aquestes localitats, Haro amb 15 i Autol i Murillo amb 12, seguit d'Albelda i Santo Domingo amb 8. Fuenmayor en té 7, i 6 Quel i Navarrete. Per la seva banda, Alberite i Aldeanueva en registren 4, Ezcaray, Cenicero i Entrena en registren 3, Casalarreina en té 2 i Nalda 1.

Les 133 hospitalitzacions es reparteixen en 94 a la planta de l'Hospital Sant Pedro, 22 més en la seva UCI i 17 a la planta de la Fundació Hospital de Calahorra