Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

El Govern farà «tot el que estigui a les nostres mans» per reduir l'impacte de la Covid en el sistema de Salut

La consellera Vergés assegura que l'objectiu de l'Executiu català és compaginar l'activitat sanitària relacionada amb el coronavirus amb l'activitat ordinària
La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Alba Vergés afirma que la voluntat del Govern català és que els hospitals facin compatible l'atenció a la Covid amb l'activitat programada. | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres que el Govern «tirarà endavant tot el que estigui a les nostres mans» per a mitigar l'impacte de la Covid-19 en el sistema de Salut davant la segona onada de la pandèmia. Així mateix, Vergés ha fet una crida a reduir la pressió sobre els centres hospitalaris. Ho ha dit durant la sessió de control al Govern a preguntes dels grups de l'oposició.

En resposta al diputat de Ciutadans, Jorge Soler, sobre si el Govern aplicarà les mesures consensuades pels grups durant el ple específic sobre Salut, Vergés ha dit que les mesures «no s'improvisen» i que estan en converses amb el sector. La consellera ha assegurat també que l'objectiu de l'Executiu català és compaginar l'activitat sanitària relacionada amb el coronavirus —«sabíem que augmentaria durant aquesta època», ha dit— amb l'activitat ordinària, i ha destacat que ja hi ha centres hospitalaris realitzant intervencions quirúrgiques.

Proves PCR sistemàtiques a les residències de gent gran

Després d'una pregunta de Vidal Aragonés (CUP) sobre les ajudes socials lligades amb les noves restriccions per a contenir els rebrots, Alba Vergés ha insistit que el Govern està «al costat dels sectors afectats, per a mitigar i lluitar» davant les afectacions. El mateix diputat cupaire també ha interrogat la consellera per la situació en les residències i si es garantirà proves PCR per als professionals d'aquests centres, una qüestió a què Vergés ha respost que «es fan i faran proves PCR sistemàtiques per 15 i 20 dies: Perquè sabem que, quan el virus entra en les residències, és molt delicat».

En aquest àmbit, cal recordar que aquesta setmana el Departament de Salut ha intervingut la gestió de tres residències de gent gran catalanes. El passat dilluns, es coneixia que la gestió de la residència les Vinyes de Falset s'havia adjudicat a STS, després d'un brot de Covid-19 que afectava 131 persones, la gran majoria residents. D'altra banda, aquest dimarts va conèixer la intervenció de la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya i la residència Llar Mare Marcelina de Verdú, a la comarca de l'Urgell.