Un veí, passejant pel Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders.

Roben al local social de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

Els lladres van trencar els vidres i van endur-se un televisor

Els veïns del Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders han denunciat un robatori que han patit aquest cap de setmana al local social que tenen a la colònia. Segons han explicat a aquest mitjà, el diumenge al matí van trobar que havien trencat els vidres del seu local social, i havien forçat una porta interior per accedir-hi. Els lladres es van endur un televisor, a més de causar desperfectes al local.

«Són finestres i portes antigues amb el qual no és difícil trencar-les, per sort evitem deixar coses de valor a l'interior», ha explicat Adriana Rivas Córcoles, veïna del barri. I és que aquesta no és la primera vegada que els passa això. Fa uns anys també els van entrar al local que fan servir de biblioteca, el qual van deixar totalment regirat. Els veïns reconeixen que accions com aquestes suposen un maldecap, i aprofiten per demanar més presència policial a la zona.    

 

En tràmits per declarar la colònia Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

L'Associació Familiar Ferroviària i l'Associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders són les dues entitats que des de fa un temps estan reivindicant el llegat d'aquest barri situat a prop de Coma-ruga, i demanen la seva protecció. Recentment, l'Ajuntament del Vendrell va iniciar els tràmits per declarar la colònia com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), però els veïns demanen que aquesta protecció vingui acompanyada d'una tasca de manteniment dels edificis i la zona.

En aquest sentit, un dels assumptes que estan a sobre de la taula és el de la propietat del barri, que actualment és d'Adif, però que l'Ajuntament del Vendrell està disposat a assumir si es donen una sèrie de condicions. Actualment al barri hi poden viure unes 200 persones, entre els veïns i també els que ocupen algun dels habitatges dels diferents pavellons que hi ha