Imatge del lloc on hi havia la llamborda que han robat a la plaça del Mercadal de Reus

Roben una llamborda de la plaça del Mercadal de Reus

L'alcalde demana als lladres que la retornin abans del dilluns | Es tracta d'un «acte vandàlic contra el patrimoni de Reus, contra la nostra història i identitat», ha dit

Han robat una llamborda de la plaça del Mercadal  de Reus. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha explicat aquest dijous, 10 de juny, que la passada matinada de divendres a dissabte un grup de sis persones va endur-se una pedra de la plaça.

«Ho he de denunciar amb contundència perquè s'han traspassat els límits», ha reblat Pellicer. Es tracta d'un «acte vandàlic contra el patrimoni de Reus, contra la nostra història i identitat», ha dit l'alcalde reusenc. Apunta que la plaça del Mercadal forma part «del patrimoni de tots» i que per tant «només faltaria que ara ens robessin pedres. Amb una és suficient».

L'alcalde demana als autors que retornin la pedra robada abans de dilluns

Des del consistori ja han revisat les imatges de les càmeres de seguretat  i la Guàrdia Urbana està treballant per identificar els autors. Han pogut comprovar que es tracta d'un grup de sis persones que a la 1.40 hores de la matinada de divendres a dissabte van robar la pedra. 
 

Així doncs, Carles Pellicer fa una crida a la «responsabilitat» i a la «sensibilitat» dels autors del robatori i els demana que retornin la pedra. L'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament de Reus no prendrà represàlies si els autors del robatori la retornen abans del dilluns.

Per assegurar-se que el retorn de la llamborda es fa de manera anònima, Pellicer ha apuntat que poden deixar-la en qualsevol de les esglésies de la ciutat. S'ha decidit així perqué són llocs oberts i sense càmeres.

L'endemà del robatori, una persona que passejava per la plaça va ensopegar a causa del forat que va quedar. De moment s'hi ha col·locat una tanca per evitar més accidents. Si no es retorna la pedra, el consistori emprendrà accions. «Les pedres del Mercadal no es toquen», ha sentenciat.