Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una parella de pingüins

Roben un ou per poder ser pares: la increïble història d’una parella homosexual de pingüins

Les relacions entre membres del mateix sexe és freqüent en aquesta espècie, però mai abans s’havia vist aquest tipus de robatori. Els dos animals fan torns per escalfar l’ou

Imatge d'una parella de pingüins
Imatge il·lustrativa d'una parella de pingüins | Cedida

Història increïble la que ens arriba des d’un zoològic d’Holanda, on una parella de pingüins homosexuals ha robat un ou per poder ser pares i, segons expliquen els seus mateixos cuidadors, els dons animals es van tornant per tal de proporcionar l’escalfor a qui serà la seva futura cria adoptiva.

Els dos pingüins són de l’espècie del Cap (Spheniscus demersus) i es troben en captiveri al zoo de DierenPark Amersfoort, a la província holandesa d’Ultrecht. Els dos animals van robar l’ou a una parella heterosexual de pingüins que ja n’han post un altre. Aquest és el vídeo on el mateix centre explica la història:

L’homosexualitat és freqüent entre els pingüins

«L’homosexualitat és bastant comú entre els pingüins, però el que més destaca d’aquesta parella és que s’han apoderat ells mateixos d’un ou», explica Marc Belt, cuidador del zoològic, en declaracions a DutchNews.nl. Anteriorment, en alguns zoològics els cuidadors havien extret un ou de pingüí perquè el cuidés una parella de mascles, però mai abans s’havia observat un robatori entre membres de la mateixa espècie. 

En aquest sentit, un estudi internacional fet fa gairebé 10 anys ja afirmava que les relacions homosexuals són freqüents en aquests tipus d’animals. De fet, de les 53 parelles estudiades en aquest treball, 15 eren exclusivament masculines, mentre que aquests animals comparteixen les tasques de cura i alimentació de les cries, tant en parelles del mateix sexe com en les heterosexuals.

Altres espècies d’aus també compten amb parelles homosexuals, com ara els flamencs, fet que s’ha observat, per exemple, al zoo de Denver (Estats Units). Malgrat que el robatori d’un ou pot ser molt criticat, el cert és que aquesta història ha generat una allau de comentaris de suport i d’acompanyament a aquesta parella homosexual de pingüins.