Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
menas

Obre a Sant Andreu un nou centre de MENAs

Acollirà a 35 joves amb edats entre els 16 i 17 anys

menas
Obre a Sant Andreu un nou centre de MENAs | CatalunyaDiari.cat
>

El nou centre de menors estrangers no acompanyats (MENAs) obert al districte de Sant Andreu de Barcelona va entrar en funcionament el passat dijous. La Casa Bloc de Sant Andreu ha començat a funcionar com un Centre d'Atenció Immediata (CAI)  per a acollir a aquests menors, i les instal·lacions, que estaven situades al barri d'Horta, s'han traslladat als baixos d'un dels edificis de la Casa Bloc.

Tal com explica 'Exprés de Sant Cugat', el centre dependrà de la DGAIA, serà gestionat per la cooperativa Eduvic, i acollirà 35 joves amb edats entre els 16 i 17 anys. A més,  comptaran amb 21 professionals entre educadors, integradors socials, psicòlegs, traductors, infermers i direcció, que els ajudaran a adaptar-se al nou espai.

L'espai està pensat per ser una primera presa de contacte dels menors amb els serveis d'acompanyament. Un cop analitzada les circumstàncies de cada jove, els professionals els orientaran cap al centre que considerin més adient que passarà a ser casa seva. Per tant, es tracta d'un centre «de passada».

Des del diari 'Metropoli Abierta' han mencionat la diversitat d'opinions que hi ha entre els veïns per l'arribada d'aquest centre i destaca comentaris com: «Si aquesta residència els dóna un futur millor, em sembla fantàstic», «he de conviure amb ells un temps per tenir una opinió clara» o «per què no els porten a Pedralbes?».

Cada any augmenta el nombre de MENAs que arriben a Catalunya

Al juny d'aquest any, Catalunya tenia comptabilitzats 4.203 nens i adolescents sense referents familiars i la Generalitat ja va anunciar que podrien arribar uns 6.000 durant el 2019. A més, entre els anys 2010 i 2019, han arribat més de 8.750 menors estrangers a Catalunya, la majoria a Barcelona i a la seva àrea metropolitana (AMB), una xifra que no deixa d'augmentar.

També et pot interessar...