Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Menas

El 45% dels MENAs de Barcelona seran adults l'any vinent

Preocupa que recorrin a la il·legalitat per les dificultats que es trobaran en la vida adulta

Menas
El 45% dels MENAs de Barcelona seran adults l'any vinent | Catalunya Diari

Gairebé el 45% dels MENAs de Barcelona complirà en menys d'un any la majoria d'edat. Així ho ha informat un estudi elaborat per l'Ajuntament de Barcelona que posa en alerta la falta de perspectives de futur dels nens i joves migrants sense referents adults quan arriben a la majoria d'edat.

Les administracions detecten carències importants en l'acompanyament d'aquests nens a la vida adulta, ja que des de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) són derivats als centres de gestió municipal, on molts cops tenen dificultats per acollir-los a causa del límit d'aforament. A més, quan aquests joves compleixen els 18 anys, no disposen de papers ni d'un contracte laboral d'un any a jornada completa, fet que pot suposar la pèrdua de residència i que, per conseqüència, recorrin a la il·legalitat.

  

Un 20% dels MENAs que han arribat en els últims 3 anys a Catalunya els ha acollit Barcelona

Al juny d'aquest any, Catalunya tenia comptabilitzats 4.203 nens i adolescents sense referents familiars. Barcelona, en concret, en els últims 3 anys, ha acollit un 20% dels menors migrants no acompanyats que han arribat a Catalunya, fet que genera una falta de recursos. A més, s'hi suma l'alerta des de l'Ajuntament de què el 45% d'aquests joves tenen actualment 17 anys, per la qual cosa en menys d'un any compliran la majoria d'edat.

Des de la ciutat comtal asseguren que és necessari implantar mecanismes que ajudin a prevenir que aquests nens caiguin en l'exclusió social i en situacions de sense sostre. Creuen que s'ha d'evitar que surtin del sistema de protecció «sense més alternativa d'habitatge que un centre de primer acolliment de la ciutat».

També et pot interessar...