Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un cel blau amb el sol, al costat d´un primer pla de Roberto Brasero i una altra imatge d´unes persones passejant per la platja, a més d´una emoticona d´un termòmetre marcant fred i calor

'Hi haurà una gran diferència': Roberto Brasero avisa del temps a finals de setmana

Roberto Brasero preveu una caiguda dels termòmetres per tancar el mes de maig a una zona concreta d'Espanya

Roberto Brasero avança canvis per a la recta final de setmana. El bon temps que ens acompanya aquests dies podria donar pas a una caiguda tèrmica en alguns punts d'Espanya. A més, ens esperen diferències importants quant a temperatures d'una zona del país a una altra.

En qualsevol cas, de moment tindrem calor a la major part de la Península. Dimarts i dimecres pugen les temperatures, "també al nord", i es nota "un temps més càlid". En qualsevol cas, el meteoròleg avisa sobre la necessitat de ser prudent.

Roberto Brasero recomana que "encara no guardis l'abric". I és que “dijous i divendres, sobretot l'últim dia de maig tornarà a ser fresc al nord”. Per tant, l'ambient primaveral es recupera en aquesta zona.

Més calorós serà l'ambient al sud, on les temperatures "seguiran pujant" dimarts, dimecres, dijous i divendres. Fins al punt de tancar el maig a Còrdova capital amb 40ºC a l'ombra.

Mapa del temps a Espanya el 31 de maig
Pronòstic del temps per a la tarda del divendres 31 de maig | AEMET

Roberto Brasero divideix el temps en dues zones

Roberto Brasero adverteix que "hi haurà una gran diferència" entre dues àrees concretes del país. D'una banda, a Extremadura i Andalusia, la recta final del maig serà amb "temperatures gairebé d'estiu". Però no podran dir el mateix a Galícia, Cantàbric, nord de Castella i Lleó i Navarra.

Al nord, els termòmetres "tornen a baixar just a l'últim dia de mes". L'expert d'Antena 3 destaca el gran contrast que hi ha entre el “terç nord peninsular i el terç sud”. Al primer, ens espera un temps "gairebé de principis de primavera", mentre que al sud serà pràcticament d'estiu.

Roberto Brasero revela en un vídeo a Instagram la variació que hi haurà entre les dues parts d'Espanya. Ambient més fresc al nord per tancar maig, mentre que al sud es fregaran temperatures de 40ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 34
Mín. 19
Màx. 30
Mín. 17
BarcelonaMàx. 25
Mín. 18
Màx. 22
Mín. 19
ValènciaMàx. 27
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 19
SevillaMàx. 39
Mín. 18
Màx. 39
Mín. 20
SaragossaMàx. 30
Mín. 14
Màx. 27
Mín. 13
BilbaoMàx. 20
Mín. 13
Màx. 20
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 28
Mín. 18
Màx. 25
Mín. 18
La CorunyaMàx. 20
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 14
BurgosMàx. 22
Mín. 9
Màx. 18 
Mín. 8
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 19