Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Roberto Brasero i Mario Picazo amb expressions sorpreses al costat d'un termòmetre que mostra una alta temperatura i un sol brillant al fons.

Roberto Brasero i Mario Picazo creen alarma: no es podrà ni dormir a moltes zones

Hi ha molts punts d'Espanya que viuran uns dies extremadament calorosos aquesta mateixa setmana

La segona setmana de juliol es presenta amb força, marcant l'inici d'un període de calor intensa que no donarà treva. Tot i que els primers dies oferiran un respir amb temperatures una mica més suaus, no ens hem de confiar.

La calor extrema és a la cantonada i promet instal·lar-se amb fermesa. Els meteoròlegs Roberto Brasero i Mario Picazo han llançat una advertència clara: el més preocupant serà la calor nocturna.

Les nits, lluny d'oferir un alleugeriment, es mantindran sufocants, dificultant el descans i augmentant la sensació d'esgotament. Prepara't per a una setmana en què la calor serà el protagonista indiscutible, tant de dia com de nit.

Imatge de fons d'un cel blau amb el sol i núvols blancs, a més de la imatge en primer pla de Roberto Brasero i una altra imatge d'una persona amb un gelat a la mà al costat d'una emoticona d'un termòmetre que marca temperatura alta
Roberto Brasero sap quin dia serà el pitjor | Europa Press, Instagram: @a3noticias, PixaBay

Roberto Brasero avisa: quina part d'Espanya s'emporta el pitjor

Avui tindrem temperatures més elevades que dilluns a tot Espanya, excepte a l'àrea mediterrània i les Canàries, on es mantindran similars.

A la tarda, les màximes baixaran a Castella i Lleó i l'alt Ebre a causa del pas d'un front. Al curs mitjà de l'Ebre i les depressions del nord-est, la calor serà més intensa, amb 33è a Osca, 35è a Lleida i 37è a Saragossa. Madrid s'acostarà als 38è previstos per a Còrdova, la màxima més alta del dia.

Segons Roberto Brasero, dimecres les temperatures al nord-oest peninsular recuperaran els graus perduts, mentre que al sud-est seguiran augmentant. Es podrien activar avisos de nivell taronja per calor a l'interior de la Regió de Múrcia, amb 40 º a la Vega del Segura.

També hi ha previstos avisos de nivell groc a diversos punts. L'altiplà murcià, Albacete, el sud de València, el sud d'Aragó, Lleida, la conca del Genil a Granada, la vall del Guadalquivir i el camp gadità.

Dijous, diu Roberto Brasero, s'espera una lleugera baixada de les màximes a l'extrem oest peninsular, però continuaran pujant a l'interior de l'est peninsular.

Es preveu superar els 35º en amplis territoris de la meitat sud peninsular i depressions del nord-est. També a l'interior de les Balears i del sud de les illes centrals i orientals de les Canàries. Hi haurà 40º a les valls del Guadalquivir i Segura.

El que més preocupa Mario Picazo: més de 20 graus per dormir

Tant Roberto Brasero com Mario Picazo han avisat del pitjor. I és que si els dies seran calorosos, les nits no es quedaran enrere.

Les nits tropicals comencen a dominar a molts punts del Mediterrani i del sud d'Espanya, amb temperatures que no baixaran dels 20 graus. Aquest fenomen s'estendrà, tret de Galícia i el Cantàbric, on les temperatures nocturnes seran més moderades.

Imatge de fons d´una dona amb un ventall passejant per Sevilla, a més d´una imatge en primer pla de Mario Picazo i una altra d´un termòmetre al carrer que marca 35 graus, a més d´una emoticona d´un sol amb un termòmetre marcant calor
Mario Picazo avisa de les altes temperatures | Europa Press, Mediaset

Especialment preocupant serà dimecres a la nit a dijous. S'espera que les temperatures nocturnes es mantinguin per sobre dels 20 graus a diverses parts del sud i est peninsulars, així com a Balears i punts de Canàries.

Aquestes matinades tropicals dificultaran el descans i augmentaran la sensació de calor, marcant un inici d'estiu especialment calorós, afirma Mario Picazo.