Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses persones caminant per Sevilla en un dia de sol i una altra imatge de turistes a la platja de la Malagueta, a més d'un primer pla de la cara de Roberto Brasero

Alerta per l'infern que arriba a Espanya: Roberto Brasero confirma fins quan durarà

L'expert ha volgut llançar una alerta a diverses zones d'Espanya per les temperatures que ens esperen els propers dies

Roberto Brasero ha alertat de la calor que tindrem demà, anticipant un increment significatiu en les temperatures.

Segons les previsions, dijous s'assoliran nivells d'alerta taronja, indicant un dia extremadament calorós, comparable als pics de calor típics de finals de juliol.

I, encara que divendres també s'espera que les temperatures es mantinguin elevades, Roberto Brasero aclareix que no és una onada de calor. Segons l'expert, les altes temperatures no seran tan prolongades ni tan intenses per categoritzar-se d'aquesta manera. Doncs s'espera que el cap de setmana tornin a baixar.

Dimecres amb calor, però no tant com els dies següents

El meteoròleg Roberto Brasero ha compartit el seu pronòstic per a aquest dimecres, destacant que els cels clars predominaran a la majoria d'Espanya.

El protagonisme del dia el tindran les temperatures, que seguiran en ascens a gran part del país. Tot i això, a Canàries, Balears, Galícia i Astúries, les màximes no variaran significativament respecte al dia anterior, afirma Roberto Brasero.

Pla curt de Roberto Braserio amb rostre seriós gesticulant amb les mans davant d'un mapa de calor en tons vermells i taronges.
Roberto Brasero ha avisat certes zones d'Espanya | Atresmedia, Redes sociales, catalunyadiari.com

En contrast, a regions com Castella i Lleó i Aragó, s'espera un notable increment de les temperatures. Amb màximes que podrien assolir els 32è a ciutats com Saragossa, Valladolid i Madrid. A la costa cantàbrica, les temperatures seran més moderades, sense superar els 24º.

Al sud de la península, la pujada de temperatures activarà avisos per altes temperatures. S'han emès avisos de nivell groc per màximes de 38è a les províncies de Jaén, Còrdova, Sevilla, Cadis i Huelva. També a les Vegas del Guadiana a Badajoz ia la Vega del Segura a la regió de Múrcia.

Roberto Brasero ho deixa clar: quan arriba el pitjor

Roberto Brasero ha anunciat que dijous s'espera una nova pujada de les temperatures, cosa que activarà avisos de nivell taronja a la Vall del Guadalquivir. Afectarà les províncies de Jaén, Còrdova i Sevilla, on es preveuen màximes de 41ºC a l'ombra.

Una parella es pren un gelat al costat de la platja, amb Roberto Brasero al cercle
Seran uns dies de temperatures elevades | Europa Press, @tiempobrasero

A més, s'emetran avisos de nivell groc a Granada i el camp gadità per temperatures de fins a 39ºC, diu Roberto Brasero. També a la província de Huelva, excepte al litoral de Huelva, on les màximes arribaran als 36ºC.

A Extremadura, els avisos de nivell groc s'activaran a les províncies de Càceres, amb màximes de 37ºC, i Badajoz, amb 38ºC. La província de Toledo també estarà sota avís groc a la Vall del Tajo, on s'esperen màximes de 38ºC. Les temperatures de divendres podrien ser igual d'altes o fins i tot superiors.

Mentrestant, al Cantàbric, la calor no serà tan intensa, amb màximes de 23ºC a Santander i Gijón, i 23ºC a la Corunya. Tot i això, a Ourense s'espera una màxima de 37ºC per a aquest divendres, i a Bilbao podrien arribar als 28ºC.

I el cap de setmana, avisa Roberto Brasero, s'anticipa un lleuger descens en les temperatures, cosa que podria oferir un respir després de diversos dies de calor intensa. Tot i que la baixada no serà dràstica, aquest canvi serà suficient per trencar la tendència alcista i evitar que es converteixi a la primera onada de calor de l'estiu.