Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren a l'estació de Barcelona-Sants

Caos a Rodalies: retards ara mateix de més de mitja hora en set línies per una avaria

La incidència bloqueja l'estació de Barcelona Sants

Nova matinal complicada a Rodalies. Les línies R2, R2 Sud, R2 Nord, R11, R13, R14, R15, R16 i R17 acumulen retards que poden superar la mitja hora per una incidència a les instal·lacions d'Adif entre Bellvitge i Barcelona Sants, segons ha informat Rodalies.

Adif, en aquesta línia, ha explicat que està treballant per solucionar la incidència en el menor temps possible.

Abonaments gratuïts des d'aquest dijous 

Els usuaris de Renfe poden adquirir des d'aquest dijous els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies i Mitja Distància. Les primeres targetes seran vàlides durant quatre mesos, fins al 30 d'abril, i la companyia ferroviària crearà títols multiviatge específics per a cada quadrimestre natural de l'any vinent.

Els serveis ferroviaris d'Avant veuen prorrogada la bonificació del 50%. Aquest mateix descompte s'aplicarà a altres trajectes d'alta velocitat que han estat declarats Obligació de Servei Públic (OSP). Els descomptes estaran disponibles per viatjar a partir del 23 de gener i funcionaran amb les mateixes condicions que un abonament Avant.

En el cas de Rodalies, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros, mentre que per al de Mitja Distància, la fiança és de 20 euros. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s'ha complert la condició d'haver fet 16 desplaçaments durant els 4 mesos.

Als viatgers que hagin utilitzat l'abonament gratuït de Rodalies o Mitja Distància el 2022, se'ls tornarà la fiança pel gener, sempre que hagin complert les condicions esmentades.

Des del 24 d'agost Renfe ha expedit prop de 2,5 milions d'abonaments gratuïts de Mitja Distància i Rodalies -a més de l'equivalent estatal, Cercanías- i amb el descompte del 50% en trens d'alta velocitat per a mitja distància. D'altra banda, Renfe ha informat que no apujarà el preu dels bitllets senzills de Cercanía, Mitja Distància Convencinal i Avant durant el 2023.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp