Imatge de Marc Ribas al Joc de Cartes.

Vergonya a Joc de Cartes per un restaurant en males condicions: Marc Ribas no perdona

«Estava tot barrejat dins les neveres i la conservació dels aliments era un cristo», va indicar Marc Ribas

D'històries n'hi ha a cabassos. Això sí, si parlem del 'Joc de Cartes' parlem sovint d'una espècie d'Street Fighter entre restauradors catalans. Punyals per aquí i plantofades per allà. És un no parar que a TV3, d'altra banda, ja li esta bé perquè les audiències del programa de Marc Ribas parlen per si soles. 

A vegades, però, el relat canvia i no sempre hem de parlar de guerres obertes entre els participants. Ahir, en un programa on es buscava el millor restaurant de la Cerdanya, Marc Ribas va haver de cridar l'atenció a un concursant que, lluny de prendre-s'ho malament, va reaccionar de la millor manera i agraïnt a l'equip del 'Joc de Cartes' les recomanacions que li van fer. 

El tercer restaurant del show culinari va ser el El Gat Negre. Un restaurant situat al centre de Puigcerdà i que regenta des de fa molt poc l'Enric Armengol. Quelcom que es va notar ràpidament. 

«No ho havia vist mai»

En entrar a la cuina, la primera. Un dels participants destacava que la cuina, més enllà de ser petita i precaria, no estava preparada per a la conservació d'aliments. «Jo ni en els meus inicis havia vist fruites i verdures en unes condicions com aquestes. No ho té condicionat per treballar ni per tenir els productes en condicions», deia un. 

«Jo aquí no hi podria treballar, no és un concepte de restaurant. Entenc que el pobre s'adapta al que té», replicava una altra de les participants al programa de Marc Ribas. 

«A quelsevol cosa li diuen restaurant...  a ningú li passa pel cap quan es queda sense feina dir: 'Muntaré una fusteria!'. El més fàcil és fer un restaurant i pensar que et faras ric amb quatre dies. I això no va així», predicava Sebastià Alboquers, del restaurant Cal Cebes. 

Marc Ribas també li crida l'atenció

Ja en la confrontació final, Marc Ribas anava més enllà per a explicar-li al restaurador què havia fet malament durant el programa. «Perdona'm, eh. T'he de dir una cosa. El pastís de formatge no estava malament perquè no hagués vingut la teva cuinera. Estava mal conservat i tot barrejat dins les neveres. Tota la conservació dels aliments és un cristo», deia.

«Perquè tu no mires les neveres, no saps com s'ha de conservar. No en tens l'obligació ara de moment, però l'has de començar a tenir. Perquè la teva obligació és que el negoci funcioni i no perdre calers», sentenciava.

Finalment, lluny d'enfadar-se i posar-se a la defensiva, Armengol entonava el mea culpa i assegurava que canviaria el seu estil de negoci: «M'ha anat molt bé l'experiència. Entraré més a la cuina, que és quelcom que no feia». 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp