Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren a l'estació de Barcelona-Sants

Tallen la circulació de trens d'un Rodalies per la caiguda d'un arbre a les vies

Es dona servei alternatiu amb autobús

La circulació de trens de la línia R3 en el tram comprès entre Sant Quirze de Besora i Ripoll ha quedat interrompuda per la caiguda d'un arbre a les vies. 

La incidència afecta els trens de la línia amb origen o destinació a Puigcerdà.

Segons informa Renfe, s'està gestionant un servei alternatiu per carretera per facilitar la mobilitat dels viatgers i donar continuïtat del servei.

Cap de setmana de caos per incidències derivades de la pluja 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 973 trucades per 586 incidències per les pluges torrencials que han afectat Catalunya durant la nit. La majoria, 508, es van fer des de Tarragona, 96 des de Salou i 93 des de Vila-seca.

Per ara Protecció Civil manté la fase d'alerta el pla d'emergències Inuncat davant la possibilitat que hi hagi una nova tongada de tempestes aquest dissabte al matí. Paral·lelament, ha desactivat la prealerta del Ferrocat activada arran de la caiguda d'un arbre que va obligar a tallar la circulació de trens de les línies R14, R15, R16 i R17 de Rodalies entre Tarragona i Vila-seca. També s'ha reobert la circulació de vehicles per l'A-7, l'N-340 i la C-13b, que també van ser afectades per les intenses pluges.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 280 avisos per incidències causades per la pluja d'aquesta matinada. La majoria de trucades han estat per arbres i branques caigudes i petites inundacions de baixos i aparcaments. El cos també ha estat alertat per filtracions d'aigua i han treballat per netejar calçades plenes d'aigua i fang.

Per regions d'emergències, els Bombers han atès 184 incidències a Tarragona, 34 a la regió metropolitana nord, 34 a Girona, 18 a Lleida, 17 a la Catalunya Central, 13 a la regió metropolitana sud i 3 a les Terres de l'Ebre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els aiguats de divendres al vespre van deixar més de 100 litres per metre quadrat al Tarragonès, amb un màxim de 160 litres per metre quadrat a Tamarit. A la resta del país, la pluja ha estat molt irregular. En alguns punts del Prepirineu s'han registrat 50 litres per metre quadrat i al Berguedà s'han registrat fins a 100 litres per metre quadrat.