Roger Español assegura que ha estat «identificat i denunciat per desobediència» pels Mossos

Assegura que un agent li va dir que «podia fer el que volgués» amb ell

L'activista i artista català Roger Español ha assegurat que els Mossos d'Esquadra el van identificar i «denunciar per desobediència» durant una protesta el passat divendres 31 de gener a la nit, a la cruïlla del carrer Marina i Gran Via de Barcelona.

Estava creuant un pas de vianants «lentament» amb un grup de persones –que van tallar intermitentment el trànsit— quan els agents el van aturar per identificar-lo, explica Español al seu Twitter.

L'activista, que ha emmarcat la situació en un cas d'«intimidació legal», assegura que li van reclamar el DNI i que ell només els el va voler ensenyar i no entregar, fins que un agent li va acabar «arrencant de les mans» i li va dir que «podia fer el que volgués» amb ell.

El van aturar per «faltar al respecte»

L'activista ha seguit explicant els fets, i ha relatat que després del primer incident, va continuar creuant el pas de vianants i el van tornar a aturar per «denunciar-lo» una segona vegada per «faltar al respecte». A més, Español ha remarcat que el van advertir que cada cop que creués el carrer «ho apuntarien» i «el delicte de desobediència pujaria de grau».

Al seu missatge, l'activista ha preguntat al conseller d'Interior, Miquel Buch, si existeix cap delicte que «reflecteixi una suposada falta de respecte a l'autoritat». «Tant parlar de desobeir l'Estat espanyol i al final desobeeixo al català», ha lamentat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari