Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat

Roger Torrent: «Tots intuíem que hi havia guerra bruta i ara en tenim proves»

S'està estudiant si el Parlament pot presentar una denúncia en el cas d'espionatge contra Torrent i Maragall, entre altres

Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va patir un hackeig al seu telèfon mòbil. | ACN

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha lamentat que hi hagi espionatge del seu mòbil i del telèfon de l'exconseller i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ambdós d'ERC. »Tots intuíem que hi havia guerra bruta i ara en tenim proves», ha dit en una entrevista aquest diumenge al diari 'Ara'.

Torrent ha explicat que «en els pròxims dies» es querellaran contra el director del CNI el 2019, Félix Sanz Roldán, com ja havia anunciat aquesta setmana, i que ara ha de coordinar-se amb Ernest Maragall i veure en quin jutjat ho fan. Sobre per què considera que va ser el CNI, respon que tots els indicis que ha recopilat Citizen Lab, a través, també, de WhatsApp, i totes les proves contextuals «porten a inferir que ha estat un servei d'intel·ligència».

Estudien si el Parlament pot fer algun tipus de denúncia

A més de la querella a títol personal, Torrent ha assenyalat que estan estudiant si el Parlament pot fer algun tipus de denúncia. «S'han atacat línies mòbils que són del Parlament i jo he tingut relació amb molts diputats durant aquell període, amb moltes institucions del país i amb líders socials, líders polítics i també líders econòmics».

Així mateix, president del Parlament no està gaire satisfet de la reacció que ha tingut el govern espanyol davant aquest cas d'espionatge. «Les declaracions no em serveixen. Vull fets», assegura la segona autoritat de Catalunya, que afegeix que va parlar amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, a qui va dir que, si està tan segura que el CNI no té res a veure, no ha de tenir inconvenient realitzar una investigació.

En aquest sentit, Roger Torrent creu que una de les vies de reacció al problema pot passar per una comissió d'investigació al Parlament o al Congrés dels Diputats.